Testul care depistează cancerul și alte boli este disponibil și în România

Testul care depistează cancerul și alte boli este disponibil și în România

Trăim într-o perioadă în care diverse boli grave ne afectează din ce în ce mai mult, dar apar și soluții de tratare și chiar de prevenire.

Bolile de care unii dintre noi ajungem să suferim la un moment dat în viață au diverse cauze, iar unele pot fi prevenite chiar și prin intermediul unor schimbări simple în stilul de viață. Astfel, American Institute for Cancer Research arată că jumătate dintre cancerele colorectale pot fi prevenite dacă oamenii adoptă un stil de viață sănătos și își schimbă dieta. Factori precum obezitatea și nutriția inadecvată încurajează apariția cancerului, fiind însă lucruri pe care le putem schimba.

Nutrigenetica are o soluție în ceea ce privește prevenirea cancerului, dar și a altor afecțiuni, cum ar fi boli de inimă sau diabetul zaharat de tip II. Această ramură a științei presupune efectuarea unei testări nutrigenetice; pentru aceasta, este nevoie de o mostră de salivă, de unde este prelevat ADN, acesta fiind ulterior testat. Rezultatele unui astfel de test îi arată unui individ care sunt pașii de urmat pentru a putea preveni apariția unor afecțiuni grave.

[readmore]

Testul este disponibil în România datorită unui efort comun, realizat de către Smart EpiGenetX, o companie fondată de prof. dr. Mihai Niculescu, care are peste 17 ani de experiență universitară la capitolele nutriție și nutrigenetică. Compania a colaborat colaborat cu Universitatea Duke și cu Thermo Fisher, o companie din SUA, având o licență de la Advanced Nutrigenomics pentru comercializarea acestui test.

Un astfel de test are un preț variabil, care pornește de la 2700 de lei și poate ajunge până la 3100 de lei, în funcție de complexitate.

Citește și:
Etichete: