Telekom ar putea ieși de pe piața din România

Telekom ar putea ieși de pe piața din România

Deutsche Telekom a început să poarte discuții cu privire la vânzarea de active pe care le are în România, pentru o sumă importantă.

Deutsche Telekom este acționarul principal în cadrul companiei Telekom România, iar ultimele informații apărute în presă arată că aceștia au început să poarte discuții cu alți mari jucători de pe piața de telecomunicații din România. Conform Revistei Capital, discuțiile ar fi apărut încă din anul 2016, existând ideea vânzărilor de telefonie mobilă, dar și fixă.

Atât Orange, cât Și RCS & RDS ar avea discuții cu privire la preluarea serviciilor. Orange are un parteneriat pentru acces la rețeaua 4G și ar putea prelua partea de telefonie fixă, în timp ce RCS & RDS ar avea în plan să preia partea de telefonie mobilă.

Telekom România a intrat pe piața locală în 2014, ca urmare a unui rebranding făcut de Cosmote România și de Romtelecom. Aceștia aparțin brandului Deutsche Telekom, ce are peste 142 de milioane de abonați la nivel global, în materie de servicii mobile. La aceștia se adaugă alte 31 de milioane de abonamente de telefonie fixă și 17 milioane de linii broadband (cifre de la finalul anului 2013).

Vânzarea activelor companiei s-ar putea face contra sumei de 1 miliard de euro, dar acest număr ar putea să varieze, în funcție de modul în care se vor efectua tranzacțiile. De asemenea, trebuie menționat și faptul că Telekom România are datorii de peste 1 miliard de euro, iar preluarea activelor s-ar face, cel mai probabil, doar dacă acestea ar fi tăiate, arată mirsanu.ro.

Playtech.ro a solicitat un punct de vedere din partea Telekom România cu privire la aceste informații. Compania nu comentează afirmațiile apărute în mediul online. 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: