Telefonul cu buton de panică te scapă din situații primejdioase

Telefonul cu buton de panică te scapă din situații primejdioase

Un buton de panică pentru telefon te poate ajuta în multe situații, mai ales dacă ajungi să ai probleme.

Telefonul Doro 8020X este disponibil în Europa și, la prima vedere, pare a fi un smartphone cu design rugged, care să te ajute dacă-l scapi pe jos sau în apă. Cu toate acestea, telefonul nu se salvează doar pe el însuși, ci te poate salva și pe tine dacă dai de greu.

Pe una dintre marginile telefonului se regăsește un buton roșu, cunoscut ca buton de asistență. Dacă apeși acest buton de panică, telefonul va trimite o alarmă sub forma unui mesaj text, în care sunt oferite coordonatele tale GPS. Mesajul nu este trimis oriunde, ci la cinci persoane ale căror numere de telefon le-ai presetat pentru a primi aceste informații.

telefon cu buton de panică

Telefonul este ideal pentru oamenii care ajung deseori în zone departe de civilizație, fie din cauza locului de muncă, fie din alte motive. 8020x cu al său buton de panică este considerat un telefon pentru utilizatorii care au un stil de viață ”activ”, scrie mashable.com.

Doro este o companie suedeză care este specializată în producerea de telefoane pentru bătrâni și pentru persoane cu dizabilități. Noul model cu buton de panică se adresează unei alte categorii vulnerabile, cea a muncitorilor din construcții, agricultură, minerit sau exploatare forestieră, printre altele.

Telefonul rulează Android și pare să fie destul de bine construit, fiind capabil să reziste în apă timp de 30 de minute. De asemenea, este rezistent la praf iar bateria are o autonomie destul de bună. În ceea ce privește prețul, telefonul costă 2195 de coroane suedeze, sau 1035 de lei, fiind disponibil pe site-ul companiei.