Cum vor arăta adevăratele telefoane cu ecrane fără margini

Cum vor arăta adevăratele telefoane cu ecrane fără margini

Moda telefoanelor cu ecrane fără margini a prins destul de bine în ultima vreme și putem adăuga la acest capitol și noul raport de aspect, de 18:9.

Lucrurile nu se opresc, însă, aici. Marii producători de smartphone-uri fac tot posibilul să renunțe la marginile ecranelor, însă până acum s-a putut renunța complet la două dintre acestea. Am putea avea telefoane cu ecrane cu trei margini, dar pentru perfecționiști, s-ar putea renunța și la ultima.

Problema renunțării la toate cele patru margini este destul de complicată, deoarece ai de mutat un difuzor și o cameră foto, dar și alți câțiva senzori, însă teoretic nu mai ai alt loc unde să îi muți.

Una dintre ideile care ar putea avea succes este revenirea la telefoanele cu șină. Într-adevăr, sună destul de ciudat, dar este o soluție realizabilă, iar partea care iese în afară ar putea conține toți senzorii necesari, dar și camera foto secundară.

În videoclipul de mai jos avem un prototip de telefon cu șină, care îți pune la dispoziție un ecran ce se desfășoară pe mai toată suprafața telefonului. Într-adevăr, există ramele, dar cu ceva eforturi tehnologice, și acestea vor putea fi eliminate, cel mai probabil prin intermediul ecranelor curbate.

Dacă vom vedea astfel de smartphone-uri pe piață, ne putem aștepta ca ele să fie mai groase decât de obicei, dar asta n-ar trebui să fie neapărat o problemă. În goana după telefoane cât mai subțiri, pe care mai ai puțin și le scapi din mână, producătorii au uitat că e nevoie și de baterii care să te țină mai mult de câteva ore. Revenirea la telefoane ceva mai groase ar putea însemna și un pas important către acumulatori de o capacitate sporită.

Citește și: