13 mai 2017 | 10:00

Telefoane cu încărcare ultrarapidă: În curând, le vom lăsa doar cinci minute în priză

ACTUALITATE
Telefoane cu încărcare ultrarapidă: În curând, le vom lăsa doar cinci minute în priză

Telefoanele cu încărcare rapidă sunt la mare căutare, într-o lume care merge pe repede înainte. Cu toții de așteptăm ca autonomia să fie mare, procesul de încărcare a bateriei să nu ne lase să așteptăm prea mult. 

Toți producătorii s-au îngrămădit să rezolve această problemă, să aducă pe piață telefoane cu încărcare rapidă, și, deși este o performanță să spui că ai un smartphone a cărui baterie să te țină mai mult de o zi, durata în care stă să se încarce de la 5% la 100% variază între una și două ore. Cu toate că în ultima vreme au început să apară din ce în ce mai des telefoane cu funcția de Fast Charge, timpul tot nu s-a redus la mai puțin de 30 de minue. Însă asta e pe cale să se schimbe.

Acum doi ani, un startup israelian promitea să rezolve problema încărcării și să reducă drastic timpul procesului, până la 5 minute. Un an mai târziu, la MWC 2016, StoreDot a uimit pe toată lumea atunci când au făcut un live demo, iar tehnologia funcționa în mod clar.

De atunci, noul tip de telefoane fast charge s-a aflat în continuă dezvoltare, iar CEO-ul StoreDot a declarat recent că aceasta ar putea intrea în producția mainstream în 2018. Asta înseamnă că de la anul vom putea asista la apariția primelor smartphone-uri care se încarcă complet în timp ce-ți faci o cafea, de exemplu, relatează Ubergizmo.com.

Bateriile produse de StoreDot vor face parte dintr-o nouă generație Li-ion. Cu toate că sună foarte bine, noul standard în domeniu, porturile de încărcare USB-C, nu vor putea face față unui voltaj atât de mare încât viitoarele terminalele care ar putea profita de tehnologie să poată fi încărcate în doar 5 minute. Rămâne de văzut ce tip de port va putea fi compatibil cu noile baterii.