Tardigradele, singurele creaturi care vor supraviețui și după ce Soarele va dispărea

Tardigradele, singurele creaturi care vor supraviețui și după ce Soarele va dispărea

Tardigradele sunt creaturi uimitoare, iar cercetătorii sunt de părere că acestea vor supraviețui și după ce soarele va muri.

La fel ca noi și ca orice altă ființă, chiar și stelele au o anumită durată de viață. După ce acestea vor trece de faza principală, își vor consuma combustibilul și se vor îndrepta către moarte. În cazul Soarelui, acesta va crește gradual și va intra în faza de gigantă roșie, iar asta se va întâmpla peste aproximativ 5,4 miliarde de ani. La acea vreme, astrul va înghiți planetele Mercur, Venus și poate chiar și Pământul.

Cu toate acestea, tardigradele ar putea supraviețui și după ce noi, dar și planeta și soarele, vom dispărea. Studiul publicat în jurnalul Scientific Reports vorbește despre șansele umanității de a supraviețui intrării soarelui în faza de gigantă roșie.

În cadrul studiului, aceștia au descoperit că specia Milnesium tardigradum ar supraviețui oricărei catastrofe astrofizice și se estimează că acestea vor mai supraviețui pentru alte 10 miliarde de ani, cu mult mai mult decât se anticipează că va supraviețui rasa umană.

Se știe deja că tardigradele sunt cele mai rezistente forme de viață de pe planetă: rezistă până la 30 de ani fără apă sau mâncare, pot trăi la temperaturi cuprinse între -200 și 150 de grade Celsius, dar pot supraviețui și în vid sau la presiuni de 6000 de atmosfere, scrie universetoday.com.

Având în vedere astfel de condiții, echipa a concluzionat că tardigradele vor supraviețui și după ce Soarele va fi dispărut. În plus, aceste microorganisme pot fi readuse la viață în anumite condiții.

De cele mai multe ori, s-a crezut că gândacii sunt cele mai rezistente creaturi de pe planetă, având posibilitatea de a supraviețui unei explozii nucleare. Cu toate acestea, tardigradele ocupă cu încredere primul loc în ceea ce privește duritatea față de condițiile vitrege vieții.