Tânărul român de 24 de ani care curăță internetul de hackeri

Tânărul român de 24 de ani care curăță internetul de hackeri

Într-o lume tot mai conectată la internet, pericolul reprezentat de hackeri este într-o continuă creștere, dar avem oameni care pot face față acestor amenințări.

La doar 24 de ani, Andrei Avădănei este director executiv al companiei Bit Sentinel, o firmă de securitate cibernetică. Compania este de doi ani pe piață, iar în acest tip, echipa de șapte oameni a descoperit că mai bine de 10.000 de site-uri cu domenii .ro au fost luate la țintă de hackeri.

Avădanei nu recomandă plătirea unor recompense în cazul unui atac de tip ransomware, indicând că riști să rămâi și cu banii luați, dar și cu fișierele blocate. Conform acestuia, providerii pot să blocheze adresele de mail folosite de atacatori, astfel că riști să ajungi într-un impas.

Un alt lucru pe care îl punctează Andrei Avădanei este faptul că atacurile ajung mult mai rapid în lumina reflectoarelor și panichează oamenii, după ce nume sonore la nivel global au fost victime ale hackerilor. „Până acum erau atacate persoane fizice. Acum atacă și companii mari. În loc să ceară răscumpărări de 300 de dolari, pot cere până la un milion de dolari“, spune CEO-ul Bit Sentinel, citat de newmoney.ro.

Tânărul nu uită să menționeze că există o diferență între hackeri, având în vedere că nu toți vor să te lase fără fișiere sau fără bani. Unii dintre aceștia sunt cei care caută breșe de securitate, informând apoi companiile cu privire la cum să se protejeze. „Noi avem o vorbă. Toți avem un cuțit în bucătărie. Important e la ce îl folosești. Poți să tai roșii sau să ataci pe cineva“, glumește Avădanei.

Pasiunea acestuia pentru domeniu a căpătat-o ca jucător de Counter-Strike, în vremea în care acesta căuta metode de a trișa la joc fără să fie prins.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: