Start-Up Nation România: Startul înscrierilor și condițiile de aplicare

Start-Up Nation România: Startul înscrierilor și condițiile de aplicare

Start-Up Nation România a dat startul la înscrieri. Cei interesați să aplice la programul de finanțare desfășurat de Guvernul României o pot face pe site-ul oficial, aici

S-a dat startul. Toți cei interesați să aplice pentru programul Start-Up Nation România 2017 o pot face chiar acum, cu condiția să aibă dosarul de înscriere complet și să dețină fiecare document și în verisune digitală pentru a putea fi uploadat pe aplicația oficială de înscriere de pe site-ul Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat. După multe dezabateri și amânări în ceea ce privește forma finală a programului și data sa oficială de lansare Start-Up Nation și-a deschis porțile pentru românii care vor să devină antreprenori.

Start-Up Nation România: Cum și unde aplici

Cum spuneam și mai sus, cei care doresc să partcipe la programul de finanțare trebuie să parcurgă mai mulți pași. Primul dintre ei este alcătuirea dosarului în scopul depunerii acestuia. Totul se va face online, astfel că va fi nevoie să scanezi fiecare document în parte pentru a-l putea încărca în aplicația oficială a Ministerului. Ea este destul de ușor de folosit și are rolul de a automatiza procesul calculării punctajului pe baza căruia tu vei fi sau nu admis în cadrul programului de finanțare Start-Up Nation.

Cum afli dacă ești eligibil pentru Start-Up Nation România?

Dacă ai de gând să aplici dar nu te-ai documentat încă dacă ești sau nu eligibil, nu este deloc timpul pierdut. Condițiile de bază sunt destul de simple. Va trebui să asiguri cel puțin un loc de muncă pentru un viitor angajat timp de minimum doi ani și trebuie să ai firma (SRL-ul) cu care te gândești să te înscrii înființată după 30 ianuarie 2017. Chiar dacă finanțarea guvernamentală este în valoare de 100% și este nerambursabilă, este recomandat să vii și tu cu o sumă de bani pentru a nu apărea surprize pe parcurs. Finanțarea totală din programul Start-Up Nation România 2017 este în valoare de 44.000 de euro per aplicant.

De asemenea, firma ta va trebui să aibă un cod CAEN corespunzător și eligibil programului de finanțare. Poți consulta o listă cu coduri CAEN eligibile la acest link. În plus, vei avea nevoie și de un plan de afaceri redactat în conformitate cu cerințele Guvernului României. Și în acest sens avem un ajutor, un șablon de plan după care te poți ghida. Pe acesta îl poți găsi aici.

Condițiile de eligibil pentru Start-Up Nation România 2017?

  1. Să deții SRL-D, SRL sau cooperație.
  2. Să creezi minimum un loc de muncă și îl menții pe o perioadă de cel puțin doi ani după implementarea proiectului.
  3. Să ai codul CAEN aferent afacerii tale autorizat la ONRC în momentul depunerii primei cereri de tragere.
  4. Firma ta să fie înființată după data intrării în vigoare a OUG-ului 10/30.01.2017 (Start-UP Nation)
  5. Să nu ai datorii la bugetul general consolidat şi la bugetele locale

Start-up Nation România 2017: Cât de mare e interesul pentru programul de finanțare?

Interesul de până acum pentru Start-Up Nation România a fost unul moderat. Conform lui  Alexandru Petrescu, ministrul (demisionar) pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat, 740 de dosare au fost înscrise în aplicația online până vineri dimineață.

Startul depunerilor dosarelor pentru programul de finanțare guvernamentală Start-Up Nation România 2017  s-a dat joi, la ora 10:00 iar sesiunea de înscrieri este programată să dureze până la 14 iulie, la ora 16:00. Ea se va prelungi în cazul în care nu a fost acoperit bugetul destinat finanțării. În plus, în primele 12 ore de înscrieri la Start-Up Nation au fost activi peste 2600 de utilizatori în aplicația online și au fost completate peste 634 de planuri de afaceri, relatează Startupcafe.ro.