13 iul. 2017 | 12:53

Start-Up Nation România 2017: Guvernul a anunțat oficial când se termină perioada de înscrieri

ACTUALITATE
Start-Up Nation România 2017: Guvernul a anunțat oficial când se termină perioada de înscrieri

După ce inițial a anunțat că perioada de înscrieri pentru Start-Up Nation România nu se va prelungi, Ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat, Ilan Laufer, a revenit asupra deciziei sale și a anunțat o nouă dată limită pentru depunerea dosarelor. Se pare că nici de această dată nu a fost foarte hotărât și a schimbat-o pentru a treia oară. După tot acest du-te vino, Ministerul a emis un comunicat oficial prin care pune capăt oricărei alte speculații. 

Înscrierile se termină, așa cum era programat inițial, vineri, 14 iulie, la ora 20:00. În plus, Ilan Laufer a mai anunțat că, până în acest moment, au fost înscrise în cursa pentru programul de finanțare cu fonduri guvernamentale nerambursabile aproiximativ 9000 de dosare.

Start-Up Nation România: Vom avea parte și de a doua sesiune de înscrieri

Motivele principale pentru care Laufer a vrut să prelungească data limită de înscrieri a fost dificultatea cu care candidații își înființau firme. Tot procesul este anevoios și mulți dintre aceștia nu ar fi apucat să realizeze acest lucru până la deadline. Chiar dacă va menține data limită inițială, 14 iulie, Laufer a spus că va mai organiza încă o sesiune de înscrieri, după ce dosarele depuse până acum vor fi evaluate. Astfel că vom asista la o a doua perioadă de înscrieri, care va fi limitată de disponibilitatea fondurilor rămase în urma celei de acum. Încă nu știm în ce perioadă se va desfășura aceasta, însă este de așeptat să aibă loc cât mai curând.

Start-Up Nation România 2017: Comunicatul oficial al Guvernului

”Programul Start-Up Nation va avea o sesiune suplimentară, în acest an, în limita resursei financiare rămase neconsumate, după evaluarea dosarelor înscrise în actuala etapă. Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat anunță oficial că, în actuala sesiune, ultima zi de înscriere în Programul Start-Up Nation este vineri, 14 iulie, ora 20:00.

Până astăzi au fost depuse aproximativ 9000 de planuri de afaceri.

Există, însă, un mare număr de potențiali candidați care nu și-au putut finaliza procedura de înscriere, urmare a faptului că n-au reușit să-și înființeze în timp util noile firme – condiție obligatorie a programului – dat fiind suprasolicitarea infrastructurii tehnice a Oficiului National Registrul Comerțului și a Agenției Naționale de Administrare Fiscală.

Prin urmare, imediat după evaluarea dosarelor depuse în actuala etapă și în limita resursei financiare rămase, Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat va organiza o nouă sesiune de înscrieri.

«Obiectivul nostru esențial este să încurajăm tinerii antreprenori și pentru acest lucru este de bun simț să folosim până la ultimul leu resursa bugetară alocată. În acest sens trebuie interpretate declarațiile și atitudinea mea despre programul Start-Up Nation. Am avut reprezentarea că ar fi fost mai simplu să prelungim actuala sesiune…din păcate, motive de ordin juridico-birocratic, pur și simplu, împiedică acest lucru. Ne rămâne, în schimb, opțiunea unei noi sesiuni în perioada imediat următoare, pe care o vom anunța în timp util și care se va desfășura după aceleași reguli ca și actuala sesiune de înscrieri», explică ministrul Ilan Laufer.

Programul Start-Up Nation România are, în acest an, o finanțare de 1 713 798 mii lei, care asigură, în temeiul legii, suportul activității a 10 000 de noi firme înființate după 31 ianuarie 2017”. Comunicatul oficial poate fi consultat aici.

Pentru orice alt detaliu privind înscrierea în cadrul programului de finanțare Start-Up Nation România 2017, poți accesa acest articol.