Acest gadget purtabil îți analizează stările în detaliu, pentru a reuși să le controlezi

Acest gadget purtabil îți analizează stările în detaliu, pentru a reuși să le controlezi

Un nou sistem ar putea să te ajute să-ți dai seama de stările prin care treceți tu și cei din preajma ta, în materie de secunde. 

Cercetătorii de la MIT au creat un sistem facil care are forma unui ceas și poate fi purtat la încheietură. Această tehnologie poate prezice stările purtătorului în urma unei analize a tonului vocii și a semnelor fiziologice. Din acest motiv, se prea poate ca pe viitor să devină o unealtă care va servi ca îndrumător pentru cei care suferă de anxietate sau de sindromul Asperger, conform Digital Trends.

Sistemul are la bază doi algoritmi dezvoltați de cei de la MIT și modulul Samsung Simband. Acesta poate măsura semnele vitale precum bătăile inimii, presiunea sângelui și temperatura pielii. Partea cea mai bună a instrumentului este că reține conversațiile și datele referitoare la tonul vocii vorbitorului și vocabularul folosit de acesta. Astfel, poți reveni asupra conversațiilor și îți poți da seama care au fost stările prin care ai trecut, dar chiar și stările pe care le-au resimțit cei din jur.

Se prea poate ca această brățară dezvoltată cu ajutorul companiei Samsung să fie singurul experiment care colectează datele fizice și cele auditive într-un mod atât de simplu. Instrumentul este ușor de purtat și reușește să capteze stările prin care trec partenerii de conversație în timp real. Motiv pentru care oamenii își pot da seama printr-o simplă privire asupra dispozitivului ce simte are cel de lângă el.

Sistemul este însă încă imperfect și nu este suficient de dezvoltat pentru a fi pus în vânzare, dar este mult mai bun decât metodele care sunt folosite în prezent pentru a detecta stările emoționale. Rezultatele testărilor ne arată că dispozitivul poate detecta stările cu o precizie de 18%, ceea ce este cu mult peste tehnologiile existente care le pot identifica corect doar în 11,5% din cazuri.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: