Standardul USB 3.2 te va ajuta să transferi filme și alte fișiere mari în câteva secunde

Standardul USB 3.2 te va ajuta să transferi filme și alte fișiere mari în câteva secunde

Viitorul standard pentru transferuri este USB 3.2, iar acesta promite destul de multe în materie de viteză.

Momentan ne bazăm pe standardul USB 3.1 Gen 2, asta dacă avem noroc, pentru transferul de fișiere, dar USB 3.2 ar urma să aducă schimbări destul de mari în ceea ce privește viteza de transfer. Momentan, standardul este încă în lucru, dar acesta va fi lansat oficial în septembrie, când toate specificațiile vor fi puse la punct.

USB 3.2 va fi un standard dedicat cablurilor USB-C. Conectorii de tip A și B, disponibili încă pe piață la scară largă, nu au o capacitate suficient de mare încât să transfere cantitatea de date promisă în transferurile noi. Astfel, varianta 3.2 va face uz de capacitățile multi-lane are cablurilor USB-C. Asta ar însemna că viteza maximă la care pot ajunge transferurile este de peste 2GB/s.

usb 3.2

Dacă ai un film de 8GB pe care vrei să îl transferi între două dispozitive, îl vei putea transfera în doar patru secunde, teoretic. Firește, ai nevoie și de unități de stocare capabile să scrie și să citească la viteze atât de mari.

Cablurile USB-C care oferă viteze de transfer de 10Gbps în prezent, mai exact cele din gama USB 3.1 Gen 2, vor fi compatibile și cu standardul USB 3.2. Nu trebuie să te grăbești prea tare, însă, dacă vrei să beneficiezi de viteze impresionante de transfer, deoarece va mai dura până ce USB 3.2 să devină o realitate pe piață.

Cel mai probabil, primele dispozitive care vor pune la treabă noul standard vor apărea pe piață în 2019. Rămâne de văzut și care vor fi vitezele reale pe care le vom putea atinge în condiții normale și nu ideale de transfer.

Citește și:
Etichete: