Snapdragon 845 este deja în lucru și se anunță a fi un procesor de top

Snapdragon 845 este deja în lucru și se anunță a fi un procesor de top

Snapdragon 845 este deja în lucru, chiar dacă Qualcomm abia ce a scos pe piață modelul 835, folosit de câteva telefoane.

Qualcomm Snapdragon 835 este cel mai puternic procesor al companiei, în acest moment, fiind creat pentru dispozitivele de top ale producătorilor de smartphone-uri. Așa cum ne-am aștepta, nu mulți creatori de telefoane își permit să folosească asemenea procesoare, astfel că nu sunt foarte multe device-uri cu un asemenea hardware pe piață,

Chiar dacă 835 este încă în proces de adoptare la scară ceva mai largă, asta nu înseamnă că următoarea generație de procesoare nu este în lucru. Succesorul modelului de top actual va fi Snapdragon 845 și va oferi performanțe mai bune utilizatorilor.

Este important de menționat că procesul de fabricație al acestui procesor este tot pe 10nm, ca în cazul modelului 835. Cu toate acestea, 845 va avea nuclee noi. Unii dintre voi știu deja că actualul flagship folosește opt nuclee Kryo 280. Noul 845 va veni dotat cu noile Cortex-A75 și Cortex-A55 de la ARM.

Aceste nuclee sunt mult mai puternice decât cele din generația trecută. A75 este cu 20% mai puternic decât A73 și cu 40% mai puternic decât A72. La capitolul consumului de energie, noul nucleu are același randament precum A73. A75 poate ajunge până la 3GHz, astfel că performanța în single și multi-thread va fi semnificativ mai bună, arată gizbot.com.

Nucleele A55 sunt de două ori mai bune decât A53, la capitolul performanță, fiind și cu 15% mai eficiente când vine vorba de consumul de energie. A55 poate fi asamblat într-o structură de opt nuclee.

Per total, ne putem aștepta ca Snapdragon 845 să fie cu 30% mai performant în modul single-core și cu 70% mai puternic în modul 70%. Este de așteptat ca noul procesor să ajungă pe piață la finalul acestui an, dar primele smartphone-uri dotate cu 845 vor sosi abia în 2017.