Autoritățile te vor avertiza în caz de dezastru prin Sistem Alert

Autoritățile te vor avertiza în caz de dezastru prin Sistem Alert

Autoritățile s-au pus în mișcare și promit că Sistem Alert te va avertiza în caz de dezastru, chiar dacă a fost nevoie de o asemenea întâmplare pentru demararea planurilor.

Ieri, o furtună puternică a lovit vestul țării, iar pagubele materiale, destul de însemnate, au fost umbrite de bilanțul victimelor, opt morți și 137 de răniți. Zeci de copaci au fost smulși din rădăcini și o mulțime de acoperișuri de bloc au fost luate pe sus, ajungând, în cel mai bun caz, doar pe asfalt. O avertizare meteo a fost emisă, dar vestea n-a ajuns la prea multă lume, așa că oamenii au fost luați prin surprindere de furtună.

Autoritățile s-au mobilizat, așa cum e cazul, după producerea evenimentului, iar la nici o zi de la furtuna puternică din țară, au venit deja cu o serie de promisiuni. Ce-i drept, ceea ce ar putea oferi Guvernul nu sună rău, cu toate că s-ar putea să avem parte de un serviciu funcțional parțial, sau de unul nefuncțional complet, poate chiar creat de UTI.

Revenind la promisiunile autorităților, Sistem Alert ar urma să fie modalitatea de avertizare a cetățenilor cu privire la situații de risc major, care urmează să se producă în imediata apropiere. Conform informațiilor apărute deja, Sistem Alert va fi dezvoltat de către ANCOM, în parteneriat cu STS, IGSU, dar și alături de operatorii telecom.

Sistem Alert nu va fi o aplicație, ci un sistem de transmitere a unor SMS-uri în caz de urgență, astfel că va putea ajunge la un număr cât mai mare de oameni, indiferent de tipul de telefon pe care îl folosesc. În caz de urgență, vei primi un astfel de SMS cu avertizarea, dar și cu instrucțiuni cu privire la ce pași trebuie să urmezi pentru a fi în siguranță.

Rămâne de văzut când, cum, cu ce costuri și dacă, în definitiv, Sistem Alert va fi creat.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: