Acest senzor wireless știe mai bine decât tine dacă ți-e sete sau nu

Acest senzor wireless știe mai bine decât tine dacă ți-e sete sau nu

Se pare că oamenii de știință se preocupă destul de mult de starea de sănătate a conlocuitorilor, pregătind lansarea unui senzor wireless care să te alerteze când sănătatea îți joacă feste.

De această dată, cercetătorii au creat un dispozitiv care indică starea de hidratare a pielii, urmând să te anunțe cât de însetat ești sau cât de deshidratat pari, conform TechCrunch.

Acest senzor wireless ia forma unei brățări, care se atașează la încheietură, sau a unui plasture care se lipește în zona pieptului. Din acest motiv, pare că senzorul nu dă prea multe bătăi de cap, fiind ușor de purtat.

Se pare că oamenii de știință s-au gândit la de toate, pentru că dispozitivul, apărând în două forme, poate fi folosit cu ușurință și într-un cadru formal.

Astfel, nu trebuie să disperi. Dacă trebuie să ajungi la un eveniment important, și consideri că brățara poate fi un accesoriu în plus, poți opta cu ușurință la cea de-a doua variantă.

Ideea din spatele creației este simplă. Aceasta se folosește de nanofire pentru a simți care sunt proprietățile electrice ale pielii. Pe baza acestora, dispozitivul poate determina nivelul de hidratare al acesteia,  anunțându-te în timp util pentru a preveni deshidratarea intensă care poate provoca complicații cardio-vasculare.  

Din acest motiv, senzorul wireless ar deveni o unealtă indispensabilă atleților sau persoanelor în vârstă, care trebuie să mențină un nivel constant de hidratare. Totodată, se poate găsi și o a doua întrebuințare a dispozitivului, aceea de a verifica eficacitatea cremelor cosmetice pe care le folosești și a determina care ți se potrivește mai bine, bazându-te exclusiv pe datele pe care acesta ți le oferă.

Partea pozitivă a acestei invenții este eficiența ei prin raportare la uneltele mult mai scumpe care sunt folosite cu același scop. Astfel, dispozitivul pe bază de senzori wireless ar putea fi achiziționat cu un dolar, în timp ce alte dispozitive similare aflate deja pe piață pot ajunge la o sumă foarte mare, de 8,000 $.

senzor wireless

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: