Miliardarul rus care sfidează NASA și pleacă în căutarea extratereștrilor

Miliardarul rus care sfidează NASA și pleacă în căutarea extratereștrilor

Dacă ai fost atent la ultimele descoperiri științice legate viața extraterestră, știi că luna lui Saturn, Enceladus, ar putea spune mai multe despre această enigmă.

Enceladus are un ocean cald ascuns sub stratul gros de gheață, iar cercetătorii au stabilit că dacă viața extraterestră există în sistemul nostru solar, toți pariază pe luna lui Saturn. Acum, un rus foarte bogat intenționează să le ia fața celor de la NASA și să lanseze o misiune pentru a explora luna misterioasă a lui Saturn.

Yuri Milner nu este străin de explorarea spațiului. El a renunțat la 100 de milioane de dolari pentru a lansa sonde către Alpha Centauri. Gândul că gheața lui Enceladus ascunde o formă de viață îl macină și are de gând să facă ceva în acest sens. Milner a anunțat că se concentrează pe examinarea gheizerelor masive care varsă apa din crăpături pe polul sudic la lunii și este convins că va face acest lucru înaintea celor de la NASA.

Miliardarul spune că dacă așteaptă după o agenție spațială să se mobilizeze ar putea dura un deceniu, așa că vrea să trimită o sondă low-cost către Enceladus, în speranța că va detecta ceva în apă. În prezent, NASA are două misiuni pe masă, care se vor concentra și pe acestă lună, dar finanțarea este insuficientă. Milner speră că misiunea propusă ar putea acționa ca un efort suplimentar de a construi date despre Enceladus, înainte ca agenția spațială să ajungă în cele din urmă să o verifice.

Evident, nimeni nu poate să prevadă dacă Enceladus ascunde sau nu în oceanul cald o formă de viață extraterestră, însă toate descoperirile mari au fost făcute după ce oamenii au căutat răspunsuri la întrebări care păreau imposibile. Așa că luna lui Saturn merită atenția noastră, măcar scăpăm de dubii.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Sursa: BGR