Samsung vrea să-ți transforme smartphone-ul într-un Game Boy

Samsung vrea să-ți transforme smartphone-ul într-un Game Boy

Dacă ți-e dor de clasicele Game Boy, ai posibilitatea să te joci din nou pe o astfel de mini-consolă, dacă ai un telefon Samsung.

Uneori, ceea ce începe ca o simplă glumă de 1 aprilie, ajunge să fie foarte bine primit de public. Acesta este cazul SmartBoy, add-on-ul pentru Android care îți transformă telefonul Samsung într-o mini consolă.

Noul dispozitiv nu este doar un simplu accesoriu pe care l-ai putea cumpăra de prin orice magazin. Acesta a fost licențiat oficial de către programul de parteneriat pentru accesorii mobile, derulat de către Samsung. Device-ul pentru nostalgici va ajunge pe piață în decursul acestui an, la un preț de 50 de dolari.

SmartBoy funcționează doar cu dispozitive Samsung care au port USB-Type C, cum ar fi Samsung Galaxy S8. De asemenea, acesta va fi disponibil momentan doar pentru Statele Unite și pentru Coreea de Sud.

Add-on-ul este compatibil cu casetele cu jocuri de Game Boy Original și Game Boy Color, indiferent de regiunea în care au fost lansate. Ai la dispoziție un set de butoane tactile care îți oferă o experiență cât mai apropiată de cea a unei console reale. Gadget-ul este compatibil cu aplicații și jocuri moderne, așa cum este cazul aplicațiilor Game Boy Advanced din Google Play.

Kitul de dezvoltare pentru Smart Boy a fost creat pentru dispozitivele Android, așa cum a fost prezentat și la E3 2016. În videoclipul de prezentare de mai sus, se poate observa modul destul de simplu prin care îți poți conecta telefonul la gadget, urmând să te poți juca apoi. Kitul de dezvoltare poate fi găsit aici, acesta costând 60 de dolari.

Citește și: