Samsung SeeColors îi ajută pe cei care nu disting culorile să vadă viața altfel

Samsung SeeColors îi ajută pe cei care nu disting culorile să vadă viața altfel

Samsung a prezentat, în cadrul unui eveniment special, SeeColors, o aplicație de mobil și TV pentru cei care pot suferi de discromatopsie, adică acele persoane care nu pot distinge întreg spectrul de culori. 

Aplicația SeeColors poate detecta tipul de deficiență vizuală și poate recalibra culorile afișate de ecranul televizorului, în funcție de rezultatul testului. Cu această soluție, gama de televizoare Samsung SUHD din 2016 cu sistem de operare Tizen asigură cea mai bună experiență de vizualizare, chiar și pentru cei diagnosticați cu Deficiențe de Percepție a Culorilor (CVD).

Văzul este cel mai important simț al omului. Chiar și cea mai mică deficiență a acestui simț poate diminua considerabil calitatea vieții. Astfel, cei care au discromatopsie nu se pot bucura de o viață plină de culori. O persoană fără deficiențe de vedere poate percepe milioane de culori și nuanțe, pe când cei care suferă de CVD pot observa doar câteva mii de culori. Aproape 300 de milioane de oameni din întreaga lume sunt diagnosticați cu CVD, ceea ce înseamnă că sunt afectați 8% dintre bărbați și aproximativ 0.5-1% dintre femei la nivel global, conform unor studii demografice reprezentative făcute în Europa și în America de Nord.

Discromatopsia nu influențează  doar calitatea vieții, ci și posibiltățile fiecăruia de a-și dezvolta o carieră în domeniul care îi place. Perceperea incorectă a culorilor influențează modul în care acumulăm informații din mediul înconjurător, capacitatea de a reacționa și poate constitui un impediment pentru cei care își doresc să devină doctori, profesori, piloți sau ingineri. În plus, discromatopsia poate să nu fie ușor sesizabilă, mulți oameni – mai ales cei din generația Millennials – având probleme de percepție a culorilor fără să fie conștienți. Mai mult, chiar dacă sunt diagnosticați cu discromatopsie, ei tot nu pot realiza ceea ce pierd.

Aplicația SeeColors este disponibilă pentru smartphone-urile de top Samsung (Galaxy S6, S6 edge, S7, S7 edge, Note 4, Note 5) și pentru Smart TV-uri din gama SUHD 2016. Ea identifica existența oricărui tip de CVD cu o acuratețe de peste 90%. Aplicația măsoară gradul și tipul de discromatopsie al utilizatorului și apoi recalibrează culorile ecranelor TV, bazându-se pe rezultatele specifice fiecărui utilizator.

Aplicația SeeColors este creată în parteneriat cu compania maghiară Colorlite, folosindu-se de o tehnologie certificată bazată pe 20 de ani de studii, utilizată pentru prima dată pentru televizoare și smartphone-uri. SeeColors poate fi descărcată gratuit din Galaxy Play, Samsung Galaxy Apps, pentru smartphone, iar aplicația pentru TV este disponibilă în SmartHub.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: