22 apr. 2017 | 11:00

Samsung promite să rezolve problema ecranelor roșiatice

ACTUALITATE
Samsung promite să rezolve problema ecranelor roșiatice

Samsung Galaxy S8 este un dispozitiv extraordinar, dar are și păcatele lui. În afară de asistentul virtual Bixby, care este de-a dreptul inutil, utilizatorii au început să se plângă și de display-urile cu tentă roșiatică

Samsung Galaxy S8 și S8+ au printre cele mai bune display-uri de pe piață, dar se pare că procesul de calibrare nu a fost unul perfect. Pe forumuri au apărut deja oameni care se plâng de faptul că albul nu este tocmai alb, ci roz.

Samsung a reacționat rapid, prin intermediul unui reprezentant, afirmând că problema identificată de utilizatori nu este una fundamentală și că poate fi soluționată cu ușurință din setările telefonului, potrivit geeky-gadgets.com.

Totuși, nu toată lumea este mulțumită de această ”rezolvare”, deoarece problema nu dispare complet. Samsung este prima companie care încorporează în telefoanele sale un ecran OLED ”Deep Red”, iar analistul Neil Shah suspectează că aceasta ar fi problema. Un display de acest tip poate modifica experiența utilizatorului și poate face ca nuanțele de alb să capete o tentă roșiatică, fiind în fond o problemă de calibrare a software-ului.

Pentru a adresa acest inconvenient odată pentru totdeauna, reprezentanții Samsung au făcut promisiunea că gigantul sud-coreean va lansa o actualizare curând. ”Pentru că există plângeri privind ecranele cu tentă roșiatică, am decis să actualizăm software-ul săptămâna viitoare pentru toți utilizatorii de Samsung Galaxy S8”, a declarat, pentru Korea Herald, un purtător de cuvând al companiei.

Cu toate astea, reprezentantul a ținut să menționeze faptul că software-ul va fi actualizat ”deoarece există câțiva clienți nemulțumiți”, nefiind vreo ”problemă cu telefonul în sine”.

Vestea că Samsung Galaxy S8 nu are probleme hardware este una bună atât pentru utilizatori, cât și pentru companie. După criza cu Samsung Galaxy Note 7, compania sud-coreeană nu și-ar mai fi permis un alt fiasco provocat de hardware defectuos.