01 sept. 2017 | 13:29

Samsung se pregătește să intre pe piața mașinilor autonome

ACTUALITATE
Samsung se pregătește să intre pe piața mașinilor autonome

Samsung se pregătește să intre pe piața mașinilor autonome, având potențialul de a deveni un jucător mare în acest sector.

Permisiunea pentru a testa mașini autonome a fost obținută în statul California, astfel că gigantul producător de electronice se alătură celor de la Apple, care au obținut această permisiune în urmă cu patru luni.

Compania-mamă a obținut o asemenea permisiunea și de la autoritățile sud-coreene, în luna mai, pentru a testa o mașină dotată cu software și senzori proprii. La acea vreme, oficialii spuneau că vor să folosească sistemul pentru a dezvolta un algoritm autonom care poate să conducă o mașină în condiții meteo nefavorabile.

Discutând cu Reuters, Samsung nu a specificat exact ce vrea să testeze în SUA, afirmând că a obținut permisiunea, dorind să ”creeze un viitor mai inteligent și mai sigur pentru transporturi”.

Cu toate că Samsung a păstrat destul de mult liniștea cu privire la acest subiect, aceștia au deja un model de Hyundai echipat cu senzori și camere de ultimă generație, care va fi folosit în timpul testelor.

Încă de acum doi ani, compania a dezvăluit că pregătește o echipă pentru a dezvolta sisteme autonome de condus și de infotainment.

Apple nu va fi singurul competitor al Samsung, având în vedere că și Waymo, o divizie a companiei Alphabet, se află pe piață. Cu toate acestea, sud-coreenii au o mulțime de oportunități pentru a crește în sectorul mașinilor autonome. Acum câteva luni, aceștia au plătit opt miliarde de dolari pentru a cumpăra Harman International Industries, astfel că și-au asigurat o intrare destul de bună pe sectorul de sisteme de entertainment pentru automobile.