Samsung Galaxy S8 va folosi recunoașterea facială pentru plăți cu telefonul

Samsung Galaxy S8 va folosi recunoașterea facială pentru plăți cu telefonul

Samsung Galaxy S8 este cu un pas mai aproape de lansare, astfel că aflăm un nou detaliu care implică recunoașterea facială când vine vorba de plățile efectuate cu telefonul.

Samsung Galaxy S8 începe tot mai mult să semene cu un telefon al viitorului, iar cea mai nouă informație despre smartphone ne prezintă sistemul de recunoaștere facială, care pare să fie destul de avansat. Cei de la Bloomberg, citați de androidcentral.com, susțin că producătorul sud-coreean de telefoane mobile va folosi această nouă funcție pentru a oferi un nou nivel de securitate când vine vorba de plățile efectuate cu mobilul.

Conform raportului, noul Samsung Galaxy S8 ar urma să beneficieze de funcțiile de recunoaștere facială pentru securizarea plăților online, astfel încât un grad sporit de securitate va fi disponibil pentru clienți. Astfel, telefonul se va distanța de rivali, cum ar fi Apple.

Galaxy S8 va fi dezvăluit la sfârșitul acestei luni, iar noul flagship va aduce laolaltă un senzor de amprentă, un senzor de iris, dar și recunoașterea facială, astfel încât utilizatorii care folosesc servicii mobile cum ar fi Samsung Pay, să își poată dovedi identitatea.

Compania Samsung ar colabora deja cu mai multe bănci, astfel încât un asemenea sistem de securitate să poată fi integrat cât mai ușor, în următoarele luni. Informațiile vin de la o sursă anonimă din interiorul companiei, iar Samsung a refuzat să comenteze afirmațiile.

Combinația dintre cele trei sisteme de securitate ar aduce o noutate importantă pe piață, Samsung fiind primul producător care reușește să le reunească pe toate trei, mai ales când vine vorba de un sistem nou, cel de recunoaștere facială a utilizatorului. Rămâne de văzut cât de eficient va fi acest nou sistem al telefonului.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: