13 iun. 2017 | 12:02

Samsung Galaxy S8 n-a explodat până acum, la 50 de zile de la lansare

ACTUALITATE
Samsung Galaxy S8 n-a explodat până acum, la 50 de zile de la lansare

Vestea că terminalele Samsung Galaxy S8 nu au explodat și nici nu au luat foc până acum vine ca o adevărată gură de aer proaspăt pentru Samsung. Compania din Coreea de Sud este pățită cu bateriile buclucașe care tind să izbucnească în flăcări din senin însă acum se pare că nu mai este cazul de așa ceva. Atât mai lipsea, ca după dezastrul care a fost Galaxy Note 7 să se întâmple din nou un astfel de scandal cu un alt flagship al companiei.

Terminalele Samsung Galaxy S8 au fost scoase la vânzare pe 21 aprilie și, în cele 50 de zile care au trecut de atunci, Samsung nu a primit nicio plângere în ceea ce privește potențialul exploziv al bateriei. Nici Samsung Note 7 nu a primit review-uri proaste în primele săptămâni după lansare și părea a fi un hit pentru compania sud-coreeană. Însă ce a urmat știm cu toții iar restul e istorie.

Samsung și-a luat toate măsurile de precauție ca aceste incidente cu bateriile să nu se mai repete. Ca un prim pas, compania sud-coreeană a redus capacitatea bateriilor sale de la 3500 de miliamperi cât avea Note 7 la 3000 de miliamperi la Galaxy S8. Ce-i drept S8+ are o baterie mai mare, similară celei de pe defunctul Note 7 (3500 mAh). Pe lângă aceste măsuri, Samsung a introdus o sumedenie de noi teste de calitate și a pornit colaborări cu numeroși experți pentru a preîntâmpina un nou fiasco, notează Slashgear.com.

Chiar dacă nu e bine să spunem ”hop” până n-am sărit șanțul, nu trebuie negat faptul că Samsung stă foarte bine în acest moment. Galaxy S8 a fost exact gura de aer proaspăt de care avea nevoie chaebolul. Publicul nu a arătat reticență în ceea ce privește achiziția noilor telefoane, fapt care reiese și din cifrele de vânzări impresionante pe care compania sud-coreeană le-a înregistrat de la lansare și până astăzi.