Samsung Galaxy S8: Încărcarea rapidă nu funcționează în orice situație

Samsung Galaxy S8: Încărcarea rapidă nu funcționează în orice situație

Samsung Galaxy S8 a venit cu o mulțime de surprize pentru cumpărătorii telefonului, însă nu toate pot fi considerate plăcute.

Cu toții știm că telefoanele se încarcă mai repede dacă le lăsăm deoparte cât timp sunt conectate la sursa de energie. Când folosești smartphone-ul în timp ce acesta este la încărcat, vei prelungi perioada necesară pentru încărcarea acumulatorului, iar dacă faci asta cu un dispozitiv Samsung, lucrurile sunt chiar mai ciudate de atât.

Samsung Galaxy S8 și S8 Plus nu se încarcă rapid dacă telefonul este folosit în timpul încărcării, dar nici dacă ecranul este pornit. Problema n-ar fi neapărat asta, ci faptul că simbolul de încărcare rapidă continuă să fie afișat în bara de notificări a smartphone-ului.

Această problemă este prezentă încă de la Samsung Galaxy S6, deoarece toate device-urile Samsung se bazează încă pe Quick Charge 2.0 de la Qualcomm, cunoscută ca Adaptive Fast Charging,

În cadrul unui test efectuat de către Phandroid, ale cărui rezultate au fost preluate și de către sammobile.com, un Galaxy S8 a avut nevoie de o oră și 37 de minute pentru a se încărca de la 0 la 100% cu ecranul închis, în timp ce ecranul pornit a dus la încărcarea completă a smartphone-ului în aproape trei ore, rezultatul fiind de două ore și 51 de minute.

Motivul pentru care Samsung impune această limitare, chiar dacă telefonul afișează că încărcarea rapidă este funcțională, nu este foarte clar. Cel mai probabil, limitarea se datorează faptului că Samsung Galaxy S8 ar putea fi suprasolicitat de către încărcarea rapidă, care s-ar petrece simultan cu activitatea obișnuită de pe telefon.

Citește și: