Samsung Galaxy S8: Bixby va fi cel mai avansat asistent cu inteligență artificială

Samsung Galaxy S8: Bixby va fi cel mai avansat asistent cu inteligență artificială

Samsung Galaxy S8 este din ce în ce mai aproape de lansare, iar zvonurile continuă să apară, de data aceasta oferind informații despre inteligența artificială.

Faptul că Samsung vrea să fie un jucător puternic în domeniul asistenților virtuali cu inteligență artificială nu este un secret. Una dintre cele mai bune dovezi în aceste sens este faptul că a cumpărat Viv Labs, ce a fost fondat de către creatorii originali ai Siri.

Asistentul personal al sud-coreenilor va debuta pe Samsung Galaxy S8 și ar trebui să ne fie dezvăluit destul de curând. Bixby, așa cum este cunoscut acest asistent personal, va fi cel mai avansat de pe piață, având o funcție unică: va putea recunoaște obiecte și texte prin intermediul camerei.

Conform zvonurilor citate de slashgear.com, aplicația de cameră de pe Galaxy S8 va avea un buton dedicat pentru Bixby. Atunci când este apăsat, aplicația va analiza obiectele din cadru, în loc să facă fotografii. Astfel, acesta ar putea transforma textul într-o variantă digitală sau ar putea permite utilizatorilor să găsească online un obiect pe care îl analizează. De asemenea, o astfel de analiză poate oferi și posibilitatea de cumpărare a unui obiect identificat, prin link-uri recomandate.

Un asemenea asistent personal sună extrem de promițător, dar rămâne de văzut și ce alte funcții va decide Samsung să introducă în cadrul acestuia, deoarece cu o floare nu se face primăvară, iar Bixby ar putea să nu înregistreze succesul așteptat dacă nu oferă o gamă largă de funcții.

Bixby, sau Kestra, se va angrena într-un drum destul de anevoios în cursa pentru asistentul personal suprem. Samsung nu are cea mai vastă experiență în acest domeniu, chiar dacă punem la socoteală S Voice. Totuși, compania ar trebui să aibă ceva ași în mânecă, pentru a înregistra un succes cu noul asistent personal.

Citește și: