Schimbare de lider: Samsung devine mai puternic decât Intel

Schimbare de lider: Samsung devine mai puternic decât Intel

Samsung și-a anunțat încasările trimestriale recent, dar, dincolo de asta, aceștia au reușit să doboare și câteva recorduri.

Unul dintre recordurile importante cu care se mândrește acum compania este că Samsung a devenit cel mai mare producător de procesoare din lume. Coroana a aparținut până acum celor de la Intel, care au deținut supremația în ultimii 24 de ani. Au dominat, pe scurt, toată industria PC-urilor. Samsung, pe de altă parte, a crescut datorită smartphone-urilor.

Gigantul din Coreea de Sud a lucrat constant la dezvoltarea tehnologiilor DRAM și de soluții de stocare, dar au fost și alți factori care au ajutat compania să ajungă pe primul loc. Samsung a urcat pe această poziție deoarece a reușit să răspundă rapid la schimbările din piață. Pe de altă parte, Intel nu a reușit să creeze procesoare competitive pentru dispozitive mobile și nu a putut să capitalizeze pe acest segment, care s-a dezvoltat foarte rapid.

Divizia de procesoare a Samsung a reușit să ajungă la venituri de 15 miliarde de dolari și un profit operațional de 7,1 miliarde de dolari în trimestrul doi din 2017, având o creștere imensă față de anul trecut, când profitul operațional era de „doar” 2,4 miliarde de dolari. Motivul acestei creșteri o reprezintă cererea tot mai mare pentru SSD-uri și soluții DRAM pentru servere.

În paralel, Intel a avut venituri de 14,8 miliarde de dolari și un profit operațional de 3,8 miliarde de dolari, în aceeași perioadă de timp, scrie sammobile.com.

În timp ce Intel a rămas să creeze procesoare pentru laptopuri, calculatoare și servere, Samsung a început să creeze chipseturi pentru telefoane, tablete, purtabile și nu numai. Aceștia au făcut îmbunătățiri și în alte segmente, cum ar fi cele de soluții de stocare SSD și UFS, dar și pentru produse DRAM.

Diviza de procesoare a Samsung are șanse să depășească Intel și la raportul final anual.

Citește și: