04 dec. 2017 | 18:49

Samsung vrea să-ți citească în palmă, dar din motive de securitate

ACTUALITATE
Samsung vrea să-ți citească în palmă, dar din motive de securitate

Samsung încă mai caută să vină cu un avantaj pe piață și, deocamdată, pare să fi găsit o soluție într-un telefon capabil să-ți citească-n palmă. Nu, nu-ți va prezice viitorul, ci îți va permite accesul.

Există o mare probabilitate să-ți uiți parola, iar intrușii pot ghici întrebările de securitate. Astfel, Samsung s-a gândit la o soluție pentru asta și ar fi o modalitate mai subtilă, deși neobișnuită, de a-ți confirma identitatea: îți va citi în palmă.

O cerere de brevet publicată recent arată că Samsung se gândește la o modalitate diferită de identificare biometrică. Cererea descrie utilizarea scanării palmelor ca metodă de identificare pe telefoanele sale. Exemplul dat în brevet arată o persoană care-și poziționează mâna în fața camerei de pe spate pentru a-și recupera parola uitată. Dar, în loc să apară direct pe ecran, parola apare ascunsă printre liniile din palmă ale acesteia, sub forma unor caractere incomplete.

Astfel, noul sistem Samsung ar scana liniile unice din palma ta și le-ar folosi pentru a te ajuta cât de cât să-ți amintești. Nu există încă nicio certitudine că acest sistem se va regăsi pe Galaxy S9 sau pe orice Samsung de anul viitor. Deocamdată e un brevet și, sincer, nu pare extrem de util.

Dacă această metodă de scanare a palmelor se va face vreodată pe viitoarele telefoane Samsung, ea se va alătura unei lungi liste de tehnici biometrice de identificare. Telefoanele actuale, fie că sunt Samsung, fie că sunt iPhone și altele cu Android, folosesc atât scanarea amprentei, cât și a irisului sau feței. Chiar dacă brevetul pentru scanarea palmelor ar folosi doar pentru parolele uitate, există întotdeauna posibilitatea ca aceasta să fie adaptată și în alte scopuri, ca deblocarea telefonului sau autentificarea în aplicații de pe telefon.

În 2018, Samsung Galaxy S9 ar veni cu cititor de amprente integrat în ecran. Cel puțin acesta e planul și ar avea un oarecare avantaj în fața iPhone X, care nu are așa ceva. Apple a spus însă că are încredere în Face ID că va înlocui cu succes Touch ID de acum înainte.