Samsung ar putea deveni cel mai mare producător de procesoare din lume

Samsung ar putea deveni cel mai mare producător de procesoare din lume
16:12 02.05.2017

Samsung va depăși Intel foarte curând și va deveni cel mai mare producător de procesoare la nivel global.

Intel este liderul procesoarelor de 24 de ani și este una dintre marile realizări ale companiei. Cu toate acestea, coroana ar putea fi pierdută în următorul trimestru în fața celor de la Samsung.

În 1993, Intel a ajuns pe locul întâi pe piața producătorilor de procesoare, după ce a oferit publicului seria de procesoare Pentium. Cu toate acestea, din cauza prețurilor în continuă creștere, dar și pe fondul cererii tot mai mari pentru procesoare, Samsung a început să îi prindă din urmă pe lideri foarte rapid.

samsung intel procesoare

”Dacă prețurile pieței stagnează sau cresc pe parcursul trimestrului doi al lui 2017, Samsung ar putea ajunge pe locul 1 în topul producătorilor de procesoare la nivel global, depășindu-i pe cei de la Intel, care au rămas pe această poziție încă din 1993”, arată Bill McClean, președintele companiei de cercetări de piață, IC Insights.

Intel este așteptată să vândă procesoare în valoare de aproximativ 14,4 miliarde de dolari în trimestrul al doilea al lui 2017, în timp ce Samsung ar trebui să ajungă la un venit de 14,6 miliarde de dolari din vânzarea de procesoare. În comparație cu trimestrul 2 din 2016, Samsung ar urma să înregistreze o creștere a veniturilor de 4,1% în acest sector.

Dacă, într-adevăr, predicțiile făcute de IC Insights și preluate de sammobile.com sunt corecte, atunci evenimentul va fi o mare realizare pentru Samsung. Compania va deveni singurul producător de procesoare de pe piață care are puterea de a-i detrona pe cei de le Intel de pe poziția dominantă pe care o ocupă de peste două decenii.

loading...