Rușii testează o nouă generație de arme hipersonice și electromagnetice

Rușii testează o nouă generație de arme hipersonice și electromagnetice

Rusia vrea să deschidă o nouă eră în ceea ce privește infrastructura militară, iar cele mai noi arme dovedesc asta.

Rușii susțin la arme laser, cu plasmă și electromagnetice, dar și la arme hipersonice. O armă de acest fel este o rachetă ce zboară la viteze de peste 5000km/h, ceea ce le-ar oferi rușilor noi posibilități, arată ibtimes.co.uk.

SUA și China nu sunt mai prejos, având în vedere că există informații că ambele state lucrează la arme laser. Încă din 2012, gigantul din domeniul armamentului american, Raytheon, a demonstrat funcționarea unei arme laser ce a doborât patru drone.

Oamenii de știință din Rusia, însă, lucrează la arme ale viitorului care se ”bazează pe principii fizice nemaiîntâlnite în acest domeniu”. Yuri Borisov, ministru adjunct al Apărării din Rusia, susține că ”au fost elaborate noi principii de control al operațiunilor, deoarece în ziua de azi, cel ce reușește să detecteze inamicul primul și care reușește să transmită informațiile țintei, este cel ce câștigă”.

Acesta spune că deciziile de război, ce în trecut se luau în decurs de ore sau chiar zile, vor dura acum doar câteva minute până la implementare, iar în viitor va fi vorba doar de secunde.

Vladimir Putin, președintele Federației Ruse, a investit miliarde de dolari în modernizarea forțelor armate ale statului în ultimii ani, pe fondul unui așa zis nou ”război rece” cu Statele Unite și cu alte membre state NATO, de-a lungul administrației Obama.

Donald Trump va deveni în scurt timp noul președinte al Statelor Unite; în urmă cu doar câteva zile, acesta declara că NATO este ”de domeniul trecutului”. Acum, acesta va avea sarcina dificilă de a decide dacă vrea să continue competiția cu Rusia, sau dacă vrea să amelioreze relațiile bilaterale.

Citește și: