23 feb. 2017 | 14:54

Românul care îl ajută pe Elon Musk să construiască Hyperloop

ACTUALITATE
Românul care îl ajută pe Elon Musk să construiască Hyperloop

Între câștigătorii competiției Hyperloop se află și un român, acesta lucrând la un sistem cu ajutorul căruia am pute călătorii cu viteza sunetului.

Denis Tudor este unul dintre câștigătorii competiției lansate de Elon Musk pentru Hyperloop, care are ca scop crearea unor metode de transport rapide. Acesta este membru al unei echipe care a creat un sistem al cărui element principal este un tunel depresurizat. Cu ajutorul acestuia, trenurile pot transporta călătorii cu viteze de 1200 km/h.

Echipa lui Tudor a reunit mai mulți specialiști, între care și membri NASA, iar fondurile necesare pentru construirea prototipului, 70.000 de euro, au fost strânse cu ajutorul crowdfunding-ului. Echipa din care face parte Denis Tudor i-a atras atenția lui Elon Musk, acesta oferindu-le premiul pentru inovație.

Hyperloop

Vizionarul Musk caută idei cât mai originale pentru proiectul Hyperloop și tocmai de aceea a organizat un concurs la care să ia parte cele mai strălucite minți interesate de un asemenea proiect. Echipa lui Tudor a adus laolaltă 40 de persoane originare din 14 țări, iar aceștia și-au adus contribuțiile laolaltă bazându-se pe ideea de open-source, facilitându-se astfel lucrul la distanță.

[readmore]

Denis Tudor a primit o sponsorizare din partea lui Antonio Eram, CEO și fondator al NETOPIA, iar începând cu 2016, studentul la electronică și-a adus contribuția pentru construirea prototipului Hyperloop. Datorită cunoștințelor sale, acesta a lucrat la partea de senzori, dar și de alte elemente de electronică ale prototipului.

Până în 2020, ne putem aștepta ca primul prototip de Hyperloop să fie pus în funcțiune, urmând ca același proiect să fie adus în cât mai multe zone din lume. Distanța dintre Los Angeles și San Francisco, de 550 de kilometri, va putea fi acoperită în doar 30 de minute, iar costul unei asemenea călătorii va fi de aproximativ 50 de dolari.