Un român, condamnat după ce a convins mai mulți bărbați să-i trimită bani, pozând în femeie

Un român, condamnat după ce a convins mai mulți bărbați să-i trimită bani, pozând în femeie

Un gălățean a fost condamnat pentru înșelăciune după ce a reușit să convingă câțiva străini că el este ”aleasa”, dar că are nevoie de bani.

Eduard Gabriel Căpățână este protagonistul aventurilor matrimoniale, acesta reușind să păcălească mai mulți străini care au fost captivați de tânăra româncă, dornică de a se căsători cu aceștia.

Căpățână a primit o pedeapsă de 2 ani și 8 luni cu suspendare și a fost obligat să restituie din banii pe care a reușit să-i obțină de pe urma înșelăciunilor. Astfel, 19.000 de dolari ajung înapoi la Michael Durante, una dintre victime; acesta a efectuat mai multe plăți către ”tânăra româncă” de-a lungul a trei ani de zile, începând cu 2007.

Între 2007 și 2012, gălățeanul și-a făcut pe site-urile de matrimoniale mai multe conturi, pozând într-o brunetă care este dornică de a se căsători, neavând însă o situație financiară prea bună.

Victima care a avut cel mai mult de suferit de pe urma aventurilor online a fost James Albert McDaniel. De la acesta, românul a reușit să obțină nu mai puțin de 27.000 de dolari de-a lungul a doi ani de zile, începând cu noiembrie 2007, scrie adevarul.ro.

Nu doar americanii au avut de-a face cu farmecele lui Căpățână, printre victimele acestuia numărându-se și un elvețian, care a plătit mai bine de 2000 de euro femeii de care se îndrăgostise pe internet. Acesta a primit o parte din sumă, 1500 de euro, și nu a depus plângere pentru înșelăciune. Și un australian a fost păcălit, acesta crezând că plătește pentru pașaport și pentru biletul de avion al femeii cu care urma să trăiască, însă a rămas fără 1.650 de euro.

În apărarea sa, gălățeanul a susținut că nu a pretins niciodată bani de la victime, dar a recunoscut că s-a dat drept femeie pe internet.