Rambo este un aruncător de grenade creat cu o imprimantă 3D

Rambo este un aruncător de grenade creat cu o imprimantă 3D

Armata SUA a creat un aruncător de grenade cu ajutorul unei imprimante 3D, iar Rambo pare să fie un nume potrivit pentru acesta.

Cu toate că nu este neapărat inspirat de către personajul jucat de Sylvester Stallone, acest aruncător de grenade pare să fie ceva ce ar folosi Rambo. Denumirea armei este un acronim pentru Rapid Additively Manufactured Ballistics Ordinance, iar inginerii au lucrat arpximativ șase luni pentru a crea aruncătorul de 40mm, inspirat de M203. Totul, cu excepția arcurilor și a cartușului de calibru .38, a fost printat 3D.

rambo aruncător de grenade

Oficialii spun că au fost foarte încântați de armă în timpul primelor teste, care au fost efectuate în octombrie 2016. Testarea a presupus tragerea a 15 focuri, în urma acestora nefiind prezentă vreo urmă de degradare. Nu au apărut semne de uzură ale țevii, iar toate grenadele lansate au ajuns la viteze în limita a 5% față de cele lansate cu un aruncător de grenade standard. Oficialii arată că această variație a vitezei este rezultatul unor crăpături apărute în carcasa cartușelor, dar că problema a fost rezolvată cu ajutorul unei schimbări minore de design, arată interestingengineering.com.

rambo aruncător de grenade

Armata nu a confirmat, deocamdată, dacă Rambo va ajunge pe câmpul de luptă, sau dacă va intra măcar în producție la scară mai mare. Totuși, noua armă arată o înclinație a armatei SUA în noile tehnologii de producție. Acestea oferă o serie de avantaje, între care și reproducerea de structuri complexe la scară largă.

rambo aruncător de grenade

Printarea 3D are o serie de beneficii care sunt deja observate și acceptate de producătorii din diverse domenii, cum ar fi cel al industriei aeronautice sau al medicinei. Tehnologia poate ajuta companiile și să testeze o varietate de materiale, așa cum a făcut armata cu Rambo.

Citește și: