Procesoarele Intel din noua generație Coffee Lake se lansează foarte curând

Procesoarele Intel din noua generație Coffee Lake se lansează foarte curând

A opta generație de procesoare Intel, cunoscute sub numele de Coffee Lake, tocmai au primit o dată de lansare.

Cei de la Intel au promis în februarie 2017 că vom avea parte de noile procesoare Coffee Lake undeva în a doua jumătate a anului. Acum, aceștia au confirmat lansarea noilor procesoare, acestea urmând a fi dezvăluite în cadrul unui eveniment transmis live și pe Facebook.

Procesoarele din a opta generație se lansează pe 21 august, iar evenimentul va începe de la ora 18:00, ora României.

Noile procesoare din gama Coffee Lake reprezintă a patra ”reîmprospătare” a procesoarelor care folosesc procesul de fabricație de 14nm. Prima generație care a ajuns la nodurile de 14nm a fost Broadwell, care a înlocuit cipurile Haswell, de 22nm. Apoi, a urmat generația Skylake, aceasta fiind înlocuită de către cele mai recente procesoare, Kaby Lake.

Din păcate, Intel nu a oferit foarte multe detalii suplimentare cu privire la noile procesoare, dar ne putem aștepta la patru modele diferite în cadrul viitoarei generații, acestea fiind gamele U, X, S și H. Vor fi cipuri cu patru și cu șase nuclee, dar și cu plăci video integrate GT2. În ceea ce privește performanța noii generații, aceste procesoare ar urma să fie cu până la 30% mai puternice decât ce poate oferi Kaby Lake în prezent, arată pcmag.com.

Cu toate că evenimentul de pe 21 august este unul doar pentru dezvăluire, ne putem aștepta ca noile procesoare Intel să fie disponibile destul de repede. Rămâne de văzut cât de bine primite vor fi noile procesoare, având în vedere că actuala generație de procesoare este încă destul de puternică. Probabil prețul va fi un factor definitoriu în această situație, dar pentru a afla aceste detalii va trebui să mai așteptăm.

Citește și:
Etichete: