29 ian. 2017 | 09:00

Primele detalii despre Google Pixel 2 confirmă un telefon rapid și bun la foto

ACTUALITATE
Primele detalii despre Google Pixel 2 confirmă un telefon rapid și bun la foto

Primele smartphone-uri Google au fost lansate în 2016, iar între timp, Google Pixel a câștigat o serie de review-uri pozitive și s-a vândut ca pâine caldă.

Este foarte greu să pui mâna pe un Google Pixel, iar când este vorba de Google Pixel XL, nivelul de dificultate devine semnificativ mai ridicat. Cu o versiune de Android curată, actualizări regulate și un design atrăgător completat de o cameră foarte bună, dispozitivele Nexus lasă loc cu greu de un reproș. Se pare însă că americanii au lăsat totuși loc de îmbunătățiri, altfel ar fi fost inutil să înceapă să lucreze la noi versiuni de Pixel.

Nu au trecut decât vreo trei luni de când Google, în cadrul unui eveniment #MadeByGoogle, a lansat primele smartphone-uri realizate complet in-house. Aparent, acestea sunt produse în fabricile HTC, dar responsabili de fiecare detaliu sunt inginerii gigantului din Mountain View. Între timp, conform celor de la 9to5Google, compania americană lucrează intens la a doua generație de telefoane Pixel, iar primele detalii au ajuns deja online.

După cum era de așteptat, având în vedere că primele smartphone-uri Pixel au fost construite în jurul celor mai noi SoC-uri Snapdragon, Pixel 2 va folosi un Snapdragon 83X. Conform aceleiași surse apropiate de Google, compania s-ar putea să-și dezvolte și propriile cipuri, dar nu se știe dacă acestea vor ocupa un rol central în terminal sau vor avea o sarcină mai precisă, precum procesoarele de mișcare ale Apple.

Camera ar trebui de asemenea să fie mult mai bună pe spatele noului telefon, deși sunt șanse semnificative ca numărul de megapixeli să rămână neschimbat. În schimb, ar putea fi îmbunătățit sistemul de lentile și adăugate un set de tehnologii software. Partea frustrantă este că ambele variante s-ar putea să fie mai scumpe cu până la 50 de dolari. Prețul sporit s-ar putea datora și faptului că Pixel 2 va fi rezistent la apă.

S-a menționat și posibilitatea realizării unui Pixel pentru bugete reduse, o manifestare modernă a conceptului Android One. Despre acesta din urmă nu se cunosc însă detalii.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele