25 dec. 2017 | 08:28

Accidentul în care au fost implicate singurele două mașini dintr-un oraș

AUTO
Accidentul în care au fost implicate singurele două mașini dintr-un oraș

Într-o lume plină de mituri și de povești există una din domeniul auto care pare să le întreacă pe toate. Mai ales când detaliile sunt extrem de interesante, iar nota de fabulare este într-un procent destul de mare.

Pe internet circulă de ani buni o poveste conform căreia unul dintre primele accidente de circulație din istorie ar fi avut loc în statul american Ohio. Fascinant este că în coliziune ar fi fost implicate singurele mașini existente la acea vreme în Ohio.

Pe la sfârșitul anilor 1800, în Ohio, un oraș puternic industrializat la acea vreme, au apărut primele automobile. Surse neoficiale menționează că în 1895 existau în Ohio două mașini.

Chiar dacă străzile erau pline de căruțe și cele două mașini ieșeau destul de rar „în lume” se pare că, la un moment dat, cele două s-au întâlnit pe o arteră centrală și, întrucât la acea vreme nu exista un cod rutier, s-au tamponat.

Cum a tratat presa accidentul celor două mașini

Primele informații legate de tamponarea Ohio din a apărut într-un ziar din Kansas City în 1956. Aici însă se menționează că locația accidentului n-ar fi fost Ohio, ci Kansas City. Mai târziu au apărut tot felul de variante, una mai fabuloasă decât alta.

Adevărat sau nu, istoricii spun că existau șanse mari ca în 1895 să fie în Ohio doar două automobile. Astfel, deși nu există dovezi clare, este posibil ca știrea care circulă pe diferite bloguri de pe internet să fie adevărată.

Merită însă știu că primul accident rutier consemnat cu victime din istorie ar fi avut loc pe data de 29 iulie 1834. Se pare că o diligenţă cu aburi, care aparținea inginerului Edinburg, a lovit o piatră pusă în mod intenţionat în drum. Cazanul cu aburi a explodat, provocând moartea a cinci persoane.