Live pe Youtube: Poți vedea o eclipsă de lună și trecerea unei comete

Live pe Youtube: Poți vedea o eclipsă de lună și trecerea unei comete

Vineri au loc două evenimente astronomice importante, o eclipsă de Lună și trecerea unei comete vor putea fi observate și vor fi transmise și live.

Această eclipsă de Lună și trecere a cometei vor putea fi văzute pe cer în seara zilei de 10 februarie. Prima vizibilă va fi eclipsa de Lună, ce este una penumbrială – un tip de eclipsă care are loc atunci când Soarele, Pământul și Luna se aliniază. Astfel, Pământul blochează o parte din lumina Soarelui, iar Luna, ce se află în spatele planetei noastre, apare puțin întunecată și cu umbre pe margini, scrie iflscience.com.

Eclipsa de Lună poate fi văzută cu cu ușurință din estul Americii de Nord, America de Sud și de Nord, Europa, Africa și vestul Africii.

[readmore]

Această eclipsă de lună nu este singurul fenomen astronomic de vineri seară. Aproximativ în același timp, cometa 45P va fi vizibilă, după ce Soarele apune. Cometa va trece cel mai aproape de Pământ la aproximativ 11,9 milioane de kilometri de acesta. Aceasta va putea fi vizibilă în vestul cerului, iar cel mai bine poate fi surprinsă printr-un binoclu sau telescop. Dacă aveți un asemenea instrument la îndemână, vă puteți bucura de imaginea directă a cometei, dar dacă nu dispuneți de un astfel de gadget, aveți la dispoziție transmisiuni live de la YouTube.

Află când poți urmări eclipsa de lună și cometa live, pe Youtube.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI