Porsche va crea noi locuri de muncă în România

Porsche va crea noi locuri de muncă în România

Porsche Engineering România este o subsidiară de succes a grupului german, iar lucrurile se mișcă din ce în ce mai bine.

Porsche Engineering România are sediul la Cluj-Napoca și reprezintă cea mai tânără subsidiară a companiei-mamă, Porsche Engineering Group GmbH. Lucrurile au mers foarte bine pentru filiala din Cluj-Napoca, care anunță că și-a atins primul scop de recrutare și este pregătită pentru extindere.

Malte Radman, managing director în cadrul Porsche Engineering Group GmbH spune că „suntem bucuroși că am reușit să ne atingem primul obiectiv de recrutare și să ne extindem echipa din Cluj-Napoca, ajungând la 21 de angajați”.

Acesta pare să fie doar începutul pentru subsidiara din Cluj-Napoca, având în vedere că obiectivul de recrutare atins este doar primul. Compania are planuri mari în 2017, dorind să atragă noi ingineri în echipă și să ajungă la 70 de membri.

Biroul de la Cluj-Napoca lucrează la dezvoltarea de software și funcții digitale noi, utile pentru industria automobilistică. Inginerii de aici se concentrează îndeosebi pe digitalizare și pe soluții de mobilitate electrică. Aceste sfere de interes sunt importante pentru Porsche, care dorește să transforme întregul peisaj al digitalizării auto. Pentru asta, aceștia caută ingineri mecatronici și experți software, care să fie reuniți în echipa de la Cluj-Napoca.

Cerința principală a celor de la Porsche Engineering România, pentru candidații interesați de viitoarele posturi, o reprezintă absolvirea unei facultăți cu specializare de inginerie auto sau software. Pe de altă parte, aceștia pot fi recomandați și de experiența în aceste sfere de interes. Porsche caută nu doar ingineri care au deja experiență pe piața muncii, dar și absolvenți specializați în aceste domenii. Limba engleză este o cerință obligatorie, dar cunoașterea limbii germane este un avantaj.

Subsidiara românească a oferit, în 2016, 15 burse studenților de top de la Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, specializarea Inginerie Auto.

Citește și: