Poluarea din aer poate fi transformată în cerneală cu ajutorul acestei inovații

Poluarea din aer poate fi transformată în cerneală cu ajutorul acestei inovații

Poluarea constituie o problemă tot mai îngrijorătoare pentru mediu, dar și pentru sănătatea noastră, iar acum poluarea care iese din țeava de eșapament a mașinii tale ar putea fi reciclată să transformată în cerneală.

Dacă nivelul alarmant al poluării din orașele aglomerate era un motiv de îngrijorare pentru noi, o echipă de cercetători de la MIT a găsit o întrebuințare pentru gazele poluante care ies din țeava de eșapament a mașinii pe care o întrebuințezi zi de zi. Astfel, conceptul se numește ”KAALINK” și se atașează de țeava de eșapament și capturează unele gaze care sunt produse și emise de motor. Această funingine este apoi reciclată și transformată în cerneală.

Această funingine este de fapt o materie poluantă care este produsă de motorul vehiculului și care este dăunătoare atât pentru mediu, cât și pentru individ, iar dacă adunăm cantitatea imensă de poluanți care rezultă de la fiecare mașină în parte, rezultatul este îngrijorător. Aceste particule de dimensiuni mici pot cauza astmul și alte probleme respiratorii, cancerul pulmonar, dar și alte probleme cardio-respiratorii care pot conduce la decesul unei persoane. La nivel global, se estimează că există în jur de două milioane de morți premature care rezultă în urma inhalării aerului poluant, potrivit Scientific American.

În acest context, o unealtă precum cea dezvoltată de cercetătorii de la MIT, care să întrebuințeze funinginea pentru a crea cerneală, devine cu adevărat utilă. Conform dezvoltatorilor tehnologiei KAALINK, 45 de minute de condus pot produce 30 de mililitri de cerneală. Un pix obișnuit conține aproximativ 0,25 de mililitri de cerneală, ceea ce înseamnă că în urma unui singur minut de condus poate produce cerneală cât pentru trei pixuri.

Inovația, deși prezintă o utilitate în lupta cu poluarea de la nivel global, ea vine și ca un semnal de alarmă și ne indică gravitatea problemei cu care ne confruntăm de ceva timp. În plus, invenția vine cu o serie de întrebuințări putând da naștere unor instrumente  care pot fi folosite pentru a da naștere creațiilor artistice (pixuri, carioci, vopsele).

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: