Playtech News Bytes: iPhone-ul de 3.313 dolari și jocul cu care îți pot fi citite gândurile

Playtech News Bytes este un scurt rezumat video al celor mai importante știri din domeniile auto, tehnologie și știință. Urmăriți un nou episod în fiecare săptămână.

Pntru unii posesori de iPhone, telefonul reprezintă un indicator al statului. Smartphone-urile Apple au prețuri piperate și performanțe de top, așa că nu e de mirare că există persoane care le cumpără doar pentru a se putea afișa cu ele. Cei care vor să ducă lucrurile și mai departe și, în același timp, să-și exprime simpatiile politice, pot opta acum pentru un iPhone 7 cu totul deosebit. Un magazin din Rusia comercializează acum telefoane cu gravuri ale fețelor lui Donald Trump și Vladimir Putin. Ambele variante vin cu o carcasă placată cu aur și cu un preț pe măsură: 3.313 dolari. Toate detaliile le găsiți AICI.

Sistemele de autopilot din mașinile care se conduc singure vor deveni, curând, șoferi de nota 10. Asta arată un raport întocmit de autoritățile din California care au analizat evoluția software-ului instalat în mașinile a 11 producători auto. Pe locul întâi la capitolul performanțe autonome se află cei de la Google, mașina lor reușind să parcurgă o distanță cumulată de aproximativ 400 de kilometri înainte să aibă nevoie de intervenția șoferului. Pentru a vă face o idee mai bună, merită menționat faptul că, în urmă cu doi ani, automobilul Google nu a reușit să meargă fără intervenție umană mai mult de 22 kilometri. Mai multe detalii găsiți AICI.

Dacă ai impresia că mintea este singurul lăcaș în care secretele îți pot fi în siguranță, s-ar putea ca acest lucru să nu mai fie valabil în anii care urmează. Un om de ștință a demonstrat, cu ajutorul unui joc video denumit Flappy Whale, că gândurile noastre pot fi citite și interpretate.  Experimentul a avut menirea de a urmări răspunsurile neuronale ale subiectului care privește imaginile din joc. Deși observațiile au la bază reacțiile subiectului la lucruri simple precum logourile unui fast food, ale unui restaurant sau ale unei companii de mașini, există posibilitatea ca în viitor oamenii de știință să extragă informații mai valoroase. Pentru a intercepta gândurile, s-a folosit o serie de electrozi capabili să citească semnalele electrice ale creierului. Mai multe detalii găsiți AICI.

Filmul pe care vi-l recomand săptămâna aceasta este Resident Evil: Capitolul final. Ultima parte a seriei inspirată de jocul video creat de Capcom, Milla Jovovich revine în rolul lui Alice și se întoarce în Racoon City, locul în care Corporația Umbrella își pregătește ultima lovitură împotriva supraviețuitorilor. Filmul rulează în cinematografele din România.

10:00 04.02.2017
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video