Playtech News Bytes: Tehnologia Google care va ajuta la prinderea infractorilor și cel mai distractiv film cu Batman

Playtech News Bytes este un scurt rezumat video al celor mai importante știri din domeniile auto, tehnologie și știință. Urmăriți un nou episod în fiecare săptămână.

În filmele și serialele polițiste, autoritățile reușesc să identifice infractorii pe baza unor fotografii pixelate pe care le îmbunătățesc ca prin magie. Până acum, era vorba strict de imaginația regizorilor și scenariștilor de la Hollywood, însă Google a transformat ficțiunea în realitate cu ajutorul proiectului Google Brain. Google Brain are capacitatea de a crea imagini destul de detaliate având ca sursă fotografii pixelate și de slabă calitate. Software-ul este unul foarte complex care se folosește de inteligență artificială și de rețele neurale pentru a adăuga pixeli care să completeze și să clarifice imaginile. Mai multe despre această tehnologie găsiți AICI

Mașinile electrice devin din ce în ce mai fiabile și mai performante pe zi ce trece. Cel mai recent exemplu în acest sens vine de la Tesla care ne anunță că Modelul S este oficial cea mai sprintenă mașină de serie produsă vreodată. Cele mai recente informații despre Tesla Model S ne spun că mașina a devenit capabilă să accelereze de la 0 la 100 de kilometri în numai 2,275 de secunde. Scorul înregistrat este cu atât mai impresionant pentru că performanța a fost posibilă în urma unui simplu update software. Toate detaliile le găsiți AICI.

Trăim în era în care majoritatea traficului de pe internet nu este făcut de oameni, ci de mașinării și gadgeturi inteligente, așa că nu este de mirare că cele mai mari instituții din lume se gândesc cum ar trebui reglementați roboții pentru ca viitorul să fie unul bun pentru omenire. Săptămâna aceasta, la bruxelles, la inițiativa parlamentului european, a avut loc un seminar pe tema legislațiilor care ar trebui adoptate în era roboților. Experți de la diverse organizații, universități și companii din Europa și-au împărtășit gândurile cu privire la viitorul cetățenilor europeni. Cu toate că teorii ale unor personalități precum Bill Gates, Elon Musk sau Stephen Hawking au fost considerate ”exagerate”, participanții la dezbatere sunt de acord că inteligențele artificiale și mașinăriile smart vor avea un impact considerabil asupra calității vieții. Roboții personali vor trebui construiți în jurul ideii de confidențialitate a datelor, iar locurile de muncă care vor fi pierdute vor trebui înlocuite cu unele noi. 

Filmul pe care vi-l recomand săptămâna aceasta este Lego Batman. În această animație comică și spectaculoasă, Batman se înfruntă cu Joker în încercarea de a salva orașul Gotham. Filmul este realizat în stilul inconfundabil Lego, iar fanii jocurilor video cu același nume cu siguranță vor aprecia asta. Este o producție destinată atât copiilor cât și adulților și rulează în cinematografele din România.

Octavian Palade
10:00 11.02.2017
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video