Playtech News Byte: Mașina SF cu nume de floare, portofelul antifurt și viitoarele supercontinente

Playtech News Bytes este un scurt rezumat video al celor mai importante știri din domeniile auto, tehnologie și știință. Urmăriți un nou episod în fiecare săptămână.

Să-ți pierzi portofelul sau, mai rău, să-ți fie furat, poate fi un coșmar chiar dacă nu obișnuiești să porți după tine sume mari de bani. Doar faptul că va trebui să stai la cozi pentru documente și carduri bancare îți poate provoca dureri de cap – la propriu și la figurat. Prin această experiență a trecut Viorel Crețu, creatorul portofelului inteligent Wallor. Produsul e subțire, personalizabil, elegant și vine cu tehnologii antifurt implementate. Conține un cip GPS de dimensiunea unei monede care comunică prin bluetooth cu smartphone-ul. Dacă este să te desparți, fără voia ta, de portofelul, o aplicație dedicată te va avertiza și îți va arăta locul în care l-ai uitat sau direcția în care se îndreaptă cel care v-a divorțat. Mai multe detalii despre Wallor găsiți AICI.

Pentru pasionații de botanică, Dendrobium este o orhidee frumoasă, dar greu de îngrijit. Totuși, pentru pasionații de automobile futuriste, Dendrobium ar putea fi un vis ce are șanse să devină realitate. Gândită de o companie din Shanghai, mașina este una electrică și arată ca celebrul batmobile. Ar urma să prindă o viteză maximă de 400 de kilometri pe oră, iar o încărcare ar trebui să fie suficientă pentru a parcurge 400 de kilometri. Deocamdată se află în stadiul de concept și urmează să fie prezentată la salonul auto de la Geneva. Mai multe despre Dendrobium puteți citi AICI.

Pământul evoluează constant, chiar dacă nu ne dăm seama de asta. Continentele sunt într-o continuă deplasare, iar hărțile de acum nu vor mai semăna deloc cu cele din viitor. Cercetătorii au ajuns la concluzia că peste 250 de milioane de ani, pe Pământ se va forma un nou supercontinet. Studiind diverse tipare și date paleomagnetice, Cercetătorii au putut să prezică Amasia, următorul supercontinent. Practic, Oceanul Arctic și Marea Caraibilor vor dispărea, pe măsură ce America de Nord și cea de Sud vor fuziona, mergând către nord-vest, unde va avea loc o coliziune cu Europa și Asia. Toate detaliile le găsiți AICI.

Filmul pe care vi-l recomand săptămâna aceasta este Saroo: Drumul spre casă. La vârsta de cinci ani, Saroo, un băiețel indian, adoarme în trenul greșit și se trezește în haosul din Calcutta. El ajunge într-un orfelinat de unde este adoptat de o familie din australia. Ajuns la maturitate, Saroo se folosește de tehnologiile prezentului pentru a-și regăsi rudele de sânge. Filmul rulează în cinematografele din România și este inspirat din povestea reală a unui bărbat din India care și-a regăsit familia cu ajutorul Google Earth.

Octavian Palade
10:47 21.01.2017
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video