Plasturele care te scapă definitiv de injecțiile dureroase

Plasturele care te scapă definitiv de injecțiile dureroase

Plasturele de numai câțiva centimetri te poate scăpa pe vecie de injecțiile dureroase și este o alternativă potrivită pentru cei care au o temere de seringi.

Acest plasture, dezvoltat de cercetătorii de la Universitatea Emory și de Georgia Institute of Technology, are pe suprafața sa adezivă o sută ace miniaturale, de forma unor perișori, care pătrund în pielea pacientului. De acum, o injecție este atât de ușor de făcut încât devine la îndemâna oricui. Acest lucru ar putea ajuta la imunizarea mai multor persoane, inclusiv ale celor care au o teamă de ace.

Spre deosebire de serul standard, folosit pentru injecții, plasturele nu trebuie să fie ținut la frigider, ceea ce înseamnă că farmaciile le-ar putea stoca cu ușurință pe rafturile lor, permițând distribuirea și achiziționarea lor de către cei interesați, scrie bbc.com.

Dacă vă temeți că nou plasture ingenios nu este la fel de eficient ca o injecție, cercetătorii susțin că el oferă aceeași protecție ca un vaccin obișnuit, doar că elimină în totalitate durerea asociată cu acesta. Odată atașat la suprafața pielii, plasturele pătrunde prin straturile superioare ale pielii, pe când injecțiile obișnuite străpung până în mușchiul pacientului.

În acest fel ne putem imagina posibilitatea de vaccinare de acasă sau de la muncă, iar plasturele poate fi aruncat imediat după folosire, pentru că acele se vor dizolva ulterior. Partea bună este că, spre deosebire de multe alte injecții, plasturele are un termen de valabilitate de un an și nu trebuie să fie ținut la rece. În acest fel, el poate deveni o opțiune viabilă pentru acele zone de pe glob în curs de dezvoltare.

Experții susțin că plasturele va revoluționa modul în care se fac injecțiile și vaccinurile. Deși metoda este inovatoare și nedureroasă, este nevoie de mult mai multe teste clinice înainte ca sistemul să fie aprobat de comunitatea științifică și permisă distribuirea lui.

Citește și: