A picat WhatsApp la nivel global, dar problemele nu ar trebui să dureze mult

A picat WhatsApp la nivel global, dar problemele nu ar trebui să dureze mult

Nu se întâmplă des să auzi că a picat WhatsApp, dar, în această seară, serviciul deținut de Facebook a întâmpinat probleme în fiecare colț al lumii.

Începând cu ora locală 23:00, aplicația WhatsApp a început să întâmpine dificultăți în a se conecta la serverele companiei. Mesajul din bara de status a rămas În curs de conectare până după ora 1:00. Nu a durat mult până când News Feed-ul de pe Facebook s-a încărcat cu sesizări încărcate de supărare pe marginea aceluiași subiect.

Cei de la Reuters au sesizat și ei gravitatea situației printr-o postare pe Twitter și au intrat în contact cu oficialii WhatsApp. Aceștia din urmă au confirmat că problema nu este una restrânsă, dar sunt conștienți de gravitatea situației și fac eforturi să o remedieze într-un timp cât mai scurt. Un argument mai mult sau mai puțin abstract pentru justificarea faptului că a picat WhatsApp nu a fost oferit până la această oră. Un termen clar pentru remedierea deranjamentelor la nivelul infrastructurii WhatsApp a fost de asemenea ocolit.

În trecut, nu-mi aduc aminte ca WhatsApp să fi trecut printr-o situație similară cu cea de acum. Am recepționat mesaje cu două ore întârziere, în contextul în care aveau atașată ora corectă a expedierii. La momentul redactării acestui material, problema a fost remediată, dar foarte mulți utilizatorii ai serviciului de chat s-ar putea să-și fi pierdut un pic din încrederea acordată WhatsApp.

La finele lui 2016, WhatsApp depășise pragul de un miliard de utilizatori, iar numărul a continuat să crească într-un ritm destul de alert. În contextul în care numărul alternativelor pentru o aplicație de chat sunt surprinzător de numeroase, nu este exclus ca situația din această seară să se reflecte într-o scădere, cel puțin temporară, a numărului de utilizatori. Este suficient să aruncați o privire pe Twitter pentru a vă lămuri cât de grav este faptul că a picat WhatsApp.

Citește și: