Oul inteligent te scapă de grija telecomenzilor pierdute prin casă

Oul inteligent te scapă de grija telecomenzilor pierdute prin casă

Printre toate standurile de la IFA 2017, am găsit și standul celor de la Aico, unde m-am oprit mirat de existența unui ou pus într-un cuib.

Aico Technologies vrea să-ți transforme casa cu ajutorul unui simplu ou. N-am întrebat dacă se vinde la pachet cu micul cuib de la stand, sau dacă de asta ar trebui să te ocupi tu, dar am aflat ce știe să facă oul inteligent, sau Smart Egg, dacă folosim numele original.

Scopul lui Smart Egg este să te ajute să scapi de grija telecomenzilor, fie că e vorba de cea de la televizor, de la aerul condiționat sau de la sistemul audio. Baza de date are aproximativ 12.000 de telecomenzi și mai bine de 120.000 de coduri infraroșu. În plus, oul în sine poate emite mai bine de 200 de protocoale infraroșu diferite, astfel că sunt puține șanse să ai de-a face cu un dispozitiv incompatibil.

Un aspect interesat al lui Smart Egg este că poți crea chiar serii de comenzi care să fie efectuate într-un singur pas. În loc să pornești televizorul, să pornești DVD player-ul, să comuți pe HDMI și apoi să dai play, toate individual, poți face totul deodată. Poți chiar să programezi dispozitivele astfel încât să pornească și să se oprească la orele dorite, pentru a evita consumul nedorit de energie seara, dar și pentru a-ți începe dimineața așa cum vrei.

Oul inteligent are și un termometru încorporat, astfel că poți să afli care e temperatura din casă, dar poți și să accesezi un istoric al temperaturilor din ultimele 12 luni. Un asemenea gadget costă 89 de dolari și poate fi găsit pe site-ul oficial al companiei.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: