24 ian. 2017 | 17:49

Oscar 2017: Ada Solomon este primul producător român ce ar putea câștiga un premiu

ACTUALITATE
Oscar 2017: Ada Solomon este primul producător român ce ar putea câștiga un premiu

Tocmai ce au fost anunțate nominalizările pentru premiile Oscar 2017, iar numele apărute aici ne aduc o serie de surprize.

Ada Solomon este primul producător român ce intră în cursa pentru un premiu Oscar, la categoria cel mai bun lungmetraj străin, mulțumită producției ”Toni Erdmann”. Pelicula a fost filmată aproape în totalitate în România și are deja un merit important, fiind considerat dintre cele mai bune filme din secolul 21, arată argerpres.ro.

Mai exact, pelicula a fost aleasă de către BBC Culture în top 100 cele mai bune filme din acest secol, fiind, de asemenea, și singura peliculă lansată în 2016 ce atinge această performanță.

Prima proiecție la nivel mondial a filmului a avut loc la Festivalul de Film de la Cannes, ediția 2016, primind numeroase laude din partea jurnaliștilor și criticilor. De asemenea, ”Toni Erdmann” a primit deja premiul FIPRESCI în cadrul competiției de la Cannes, la categoria cel mai bun film.

Povestea filmului îl urmărește pe Winfried, un tată excentric ce ajunge la vârsta pensionării, dar care își păstrează spiritul glumeț. Acesta are de gând să-și viziteze fiica, pe Ines, ce lucrează în cadrul unui proiect ca strateg, fiind angajată a unei corporații din București.

Distribuția filmului aduce laolaltă nume ca Sandra Huller, Peter Simonischek, Michael Wittenborn, Trystan Putter, Thomas Loibl, Lucy Russell, Hadewych Minis, dar ne prezintă și actori români, cum ar fi Alexandru Papadopol, Vlad Ivanov, Ingrid Bisu sau Victoria Cociaș.

La categoria cel mai bun film într-o limbă străină, nominalizările pentru Oscar 2017 sunt:

  • Land of Mine – Danemarca
  • A Man Called Ove- Suedia
  • The Salesman – Iran
  • Tanna – Australia
  • Toni Erdmann – Germania

În România, gala premiilor Oscar 2017 va fi difuzată pe 27 februarie, începând cu ora 2.00 și va putea fi urmărită pe Digi 24 și Digi Film. Playtech vă va ține la curent prin intermediul unui live-text.