Orange Djingo este un asistent virtual cu inteligență artificială pregătit pentru casa viitorului

Orange Djingo este un asistent virtual cu inteligență artificială pregătit pentru casa viitorului

În cadrul Orange Show Hello, eveniment organizat în Paris, operatorul a anunțat o serie inovații importante. S-a vorbit mult despre cloud și despre inteligența artificială, despre societatea inteligentă a viitorului, dar și despre experiențe cât mai bune pentru utilizatori. În cadrul Show Hello a fost prezentat și Djingo, un asistent virtual creat de operator. 

Amazon Echo și Google Home sunt doar două dintre gadgeturile smart, conectate la cloud, proiectate pentru a fi creierul casei inteligente. În încercarea de a oferi clienților o experiență cât mai bine închegată, Orange a anunțat un asistent similar: se numește Djingo, răspunde la comenzi vocale și stă în centrul soluțiilor oferite de Orange.

Djingo trăiește în cloud, la fel ca Siri și Alex, dar se va regăsi și în formă fizică, în casele clienților, sub forma unui difuzor mic. Dar nu e neapărat să alegi difuzorul pentru a beneficia de Djingo – îl poți apela și cu ajutorul telecomenzii de la set-top-boxul Lifebox de ultimă generație (care și el își face procesarea și stocarea în cloud). O altă opțiune pentru a avea acces la Djingo este aplicația specială instalată pe telefon.
orange djingo

Ce poate face acest asistent virtual? În primul rând, poate să-ți redea conținutul preferat de pe set-top-box, te poate ajuta să postezi pe rețelele sociale, să găsești informații, dar și să controlezi casa inteligentă.

Orange are o gamă largă de dispozitive de tipul smart-home și abonamente speciale pentru astfel de servicii, pentru cei care vor să își controleze lumina, prizele de la distanță, dar și pentru cei care vor să își știe locuința protejată permanent (mulțumită unor senzori speciali și unor camere smart).

orange djingo

Strategia Orange nu este tocmai una neașteptată. Având în vedere că Orange nu mai este doar un operator de telefonie mobilă, ci o companie care oferă servicii integrate de internet mobil și fix, telefonie, televiziune, dar și servicii de banking și smart home, un asistent de genul Djingo era de așteptat în acest ecosistem. Djingo este ”deschis”, deci cel mai probabil va putea funcționa și cu aplicații terțe, dar așteptăm mai multe detalii despre acest lucru.

Din păcate, Djingo știe numai limba franceză și nu se știe când va învăța și alte limbi, dar sperăm să poată fi controlat și în limba română în curând.

Alături de Djingo, în cadrul Orange Show Hello a fost prezentat și Life Button, un buton special, similar celor vândute de Amazon, care poate fi programat pentru a comanda produse, pentru a trimite mesaje, pentru a contacta diverse servicii.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: