Omul-cyborg care are o cameră video în loc de ochi

Omul-cyborg care are o cameră video în loc de ochi

Revoluția cyborgilor se apropie, iar o nouă tehnologie are puterea să schimbe major experiența umană, oferindu-ți acele abilități de care nu dispuneai înainte.

Rob Spence, un producător de filme documentare, are un ochi protetic atipic, ce poate juca și rolul unei camere video. Pentru că un accident din copilărie i-a afectat sănătatea ochiului, acesta a decis să-l înlocuiască cu ceva care avea mai mult fler decât tipicul ochi protetic. Ca urmare a acestui fapt, Spence a luat legătura cu un inginer independent care l-a ajutat să-și construiască propria cameră wireless, atașată în spatele ochiului protetic.

Echipamentul de care s-a folosit pentru a crea această tehnologie cyborg, care ne amintește de un ”Terminator” în viața reală, include componente precum un microtransmițător, o baterie, o cameră miniaturală și un comutator magnetic care îi permite acestuia să pornească și să oprească funcționarea camerei. Pe lângă acestea, există și un circuit care transmite, cu ajutorul unui receiver, toate datele înregistrate de cameră, unde decide deținătorul, scrie Live Science.

Până în acest moment, camera nu este conectată la creierul său sau la nervii săi optici, motiv pentru care nu este tocmai corect să-l numim pe Rob Spence un cyborg. Camera implementată poate înregistra pe parcursul a 30 de minute, înainte de a necesita reîncărcare, ceea ce înseamnă că ea nu funcționează în permanență. Pe lângă echipamentul descris anterior, putem regăsi și o lumină LED roșie care îi anunță pe ce din jur că sunt înregistrați.

Spence nu este primul cyborg care merge printre noi. Artistul Neil Harbisson, care suferă de acromatopsie (n.red.: tulburare de vedere caracterizată de incapacitatea individului de a diferenția culorile), este capabil să experimenteze culorile la un nivel cu mult superior spectrului percepției umane obișnuite, mulțumită ochiului electronic special, care îl ajută să perceapă culorile ca unde sonore.

Citește și: