O plajă dispărută a reapărut după mai bine de trei decenii

O plajă dispărută a reapărut după mai bine de trei decenii

Vremea poate fi extrem de capricioasă uneori, fiind atât de schimbătoare încât poate face o plajă să dispară complet.

În 1984, o furtună puternică a făcut să dispară tot nisipul de pe o plajă aflată în Irlanda de nord-vest. 33 de ani mai târziu, în jurul Paștelui, un flux extrem de ciudat a adus întreaga formațiune la locul ei, spre surprinderea și bucuria localnicilor.

Satul Dooagh de pe insula Achill este cel care a rămas fără plaja cu potențial turistic pentru mai bine de trei decenii. Atunci când furtunile din 1984 s-au abătut asupra localității, plaja a fost pur și simplu măturată de intensitatea fenomenelor meteo. În urma nisipului, au rămas doar stâncile de dedesubt, care i-au privat pe locuitorii orașului de ieșirile la soare din zilele de vară.

Cu toate acestea, plaja dispărută s-a și întors de unde a plecat, doar că a fost nevoie de 33 de ani ca asta să se întâmple. În jurul Paștelui de anul acesta, sute de tone de nisip au apărut dintr-o dată, acolo unde fosta plajă se afla. Evenimentul se datorează unei combinații anormale de vânturi și de activitate mareică, dar localnicii nu pot decât să se bucure, deoarece revenirea plajei înseamnă și revenirea turiștilor interesați de aceasta.

”Avem un sătuc destul de drăguț așa cum este, dar este grozav să ne putem uita spre nisip și nu spre stânci”, spune Alan Gielty, patronul unui restaurant de lângă coastă. ”De când oamenii au auzit că plaja s-a întors, am avut o mulțime de vizitatori din alte zone ale țării”, arată acesta, citat de gizmodo.com.

Ce nu se știe, încă, este cât de mult va rămâne plaja acolo unde îi este locul. Așa cum s-a întâmplat prima dată ca nisipul să fie măturat de pe țărm, s-ar putea întâmpla și a doua oară.

Citește și:
Etichete: