O picătură de apă poate fi transformată în obiectiv foto cu ajutorul electricității

O picătură de apă poate fi transformată în obiectiv foto cu ajutorul electricității

Amestecul între apă și electricitate nu dă naștere celei mai performante camere, dar știința din spatele acestui experiment este fascinant de privit și înțeles.

De obicei, apa și electricitatea nu se amestecă una cu cealaltă, bineînțeles, asta dacă nu cumva îți propui să realizezi un obiectiv de aparat foto. Pentru a demonstra puritatea apei, o companie de apă îmbuteliată, Spa Nederland, a realizat un experiment prin intermediul căruia să dea naștere unui obiectiv de aparat doar folosindu-se de o picătură de apă, de electricitate, de o diafragmă și o placă din sticlă.

Picătura de apă are o formă concavă care lucrează perfect pe post de obiectiv, în special dacă picătura este aplicată pe o suprafață rezistentă la apă. Lentila personalizată a fost atașată deasupra senzorului digital al camerei și a dat naștere uneia dintre cele mai ciudate construcții care, împreună cu o cameră fără obiectiv și lentile printate 3D, a dat naștere unor fotografii foarte reușite.

Deși forma picăturii de apă va curba lumina la fel cum ar face-o sticla unei lentile tradiționale, una dintre dificultățile întâmpinate a fost de a găsi o cale de a focaliza imaginea. Pentru a realiza acest lucru, cercetătorii s-au folosit de curentul electric pentru a modifica forma picăturii de apă, lucru care a permis ajustarea formei lentilei create, permițându-i fotografului să se folosească de aceasta ca de un aparat obișnuit, notează Digital Trends.

Ideea nu este nouă, și au mai existat în trecut experimente care s-au folosit de proprietățile apei de amplificare și refractare a luminii. Astfel, deși obiectivul de apă a fost creat ca o metodă de a face reclamă pentru o companie care produce și distribuie apa îmbuteliată, știința din spatele creării lentilei este fascinantă și merită toată atenția. Spa Nederland și-a dat seama de acest lucru, așa că aparatul foto personalizat a ajuns în mâinile fotografului Robin de Puy, care a realizat o colecție impresionantă de portrete, folosindu-se de noua tehnică.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: