O eroare de sistem a blocat mii de pasageri în aeroporturi

O eroare de sistem a blocat mii de pasageri în aeroporturi

Un blocaj la nivelul sistemului folosit de vămile din SUA a dus la blocarea a mii de persoane în aeroporturile din întreaga țară, arată stiridinlume.ro.

Anunțul cu privire la eroarea de sistem a fost dat de către biroul ce se ocupă de vămi și frontiere, Customs and Border Protection (CBP), din SUA. Conform comunicatului transmis de aceștia, oficialii de la mai multe aeroporturi încercau să proceseze pasagerii internaționali folosind ”proceduri alternative”, până ce această eroare de sistem va fi rezolvată.

Mai multe agenții de presă au relatat că mii de pasageri, îndeosebi cei veniți din afara Statelor Unite, au avut de așteptat ore întregi la porțile vămilor.

Un oficial de la Aeroportul Internațional din Miami a declarat că pasagerii sosiți cu peste 30 de zboruri internaționale erau afectați. De asemenea, și Aeroportul Internațional din Los Angeles a transmis, prin intermediul contului de Twitter, că întâmpină probleme de aceeași natură.

La doar câteva minute de la începerea problemelor, pasagerii s-au îndreptat furioși către social media. Unii au început să posteze fotografii cu cozile interminabile, în timp ce alții cereau oficialilor să vină și să le dea o explicație oamenilor.

Kristin Klingshirn, o moderatoare a unei emisiuni radio, a transmis un mesaj pe Twitter după ce a fost informată că avionul cu care urma să zboare era al 20-lea la rând la poarta de îmbarcări, arată dw.com.

Oficialii de la CBP au transmis că încearcă să afle ce a generat această eroare de sistem. De asemenea, aceștia susțin că nu iau în calcul posibilitatea unor influențe externe în ceea ce privește prăbușirea sistemului de procesare.

La câteva ore după ce problemele au apărut, cei de la Aeroportul Internațional Fort Lauderdale au transmis un mesaj pe Twitter, informând pasagerii că sistemul este repus în funcțiune treptat și că mai există întârzieri în ceea ce privește zborurile.