O companie misterioasă vrea să deschidă mine pe Lună

O companie misterioasă vrea să deschidă mine pe Lună

Deschiderea de mine pe Lună este un plan ambițios vehiculat de o companie misterioasă de ani buni, iar acum aven mai multe detalii.

Compania Moon Express vorbește de ani buni despre cum, într-o bună zi, aceștia vor avea mine deschise pe Lună pentru a extrage diverse resurse din subsolul satelitului natural al planetei. Lucrurile au rămas doar la acest nivel până acum, însă după ani întregi de secretomanie, compania a dat publicității mai multe detalii.

Aceștia au de gând să își creeze un prim avanpost pe Lună în 2020. Poate că pare devreme, dar compania este destul de serioasă când vine vorba de aceste afirmații. Astfel, aceștia au de gând să trimită mai multe nave spațiale către satelit în anii următori. Trei dintre aceste misiuni, Lunar Scout, Lunar Outpost și Harvest Moon, au deja finanțare.

Prima misiune ar trebui să ia startul la finalul acestui an, iar în cadrul acesteia, o navă spațială MX-1 va fi lansată cu ajutorul Electron al Rocketlab. Următoarele misiuni sunt planificate pentru 2019 și 2020, când compania speră să poată aduce înapoi pe Pământ probe lunare, scrie gizmodo.com

Moon Express vrea să extragă de pe Lună minereu de fier, metale prețioase, dar și apă. Aceasta ar putea fi transformată chiar în combustibil pentru navele spațiale.

În mai puțin de zece ani, compania originară din Florida și-a depășit scopul inițial de a câștiga competiția Lunar XPRIZE de la Google, cu un premiu în valoare de 20 de milioane de dolari. Dincolo de o singură misiune pe solul lunar, compania pare să aibă planuri destul de serioase în ceea ce privește satelitul.

Dacă aceștia au succes, au șanse mari să fie prima companie privată care ajunge pe Lună. Dacă reușesc și planurile de a extrage resurse de acolo, rămâne de văzut.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: