O animație realizată de un român va fi difuzată la Festivalul Internațional de Film de la Cannes

O animație realizată de un român va fi difuzată la Festivalul Internațional de Film de la Cannes

O animație realizată de românul Paul Mureșan va fi difuzată la Cannes, unul dintre cele mai importante festivaluri de film din lume.

Creația românului Paul Mureșan, bistrițean de origine, va rula la Festivalul Internațional de Film de la Cannes, care se va desfășura în luna mai. Animația nu va intra în competiție, ci va fi difuzată în cadrul unui program al festivalului, numit ”Short Film Corner”. Animația realizată de artist a fost realizată în anul 2016 și a primit numeroase premii și distincții atât în țară, cât și pe plan internațional.

Creația artistică poartă numele „Mamă, tată, trebuie să vă spun ceva” și, potrivit autorului, ea expune presiunea pe care protagonistul o resimte în momentul în care trebuie să le facă părinților o dezvăluire importantă, potrivit adevarul.ro. Animația prezintă în decursul a cinci minute transformarea personajului într-o creatură ce se aseamănă cu un monstru. După cum puteți observa în trailerul afișat la acest articol, rezultatul final reușește să transmită cu destul de multă intensitate trăirile protagonistului.

Munca pe care Paul Mureșan a depus-o a implicat sute de ore de muncă și mii de schițe. „Am desenat atât de mult, încât toți cei de la universitatea din Germania spuneau că sunt nebun. Am ajuns chiar să dorm în acel atelier.”, mărturisea în 2015 animatorul.

Festivalul de la Cannes nu e prima apreciere pe care o primește artistul pentru animația pe care a creat-o, iar „Mamă, tată, trebuie să vă spun ceva” a câștigat în anul apariției sale, 2016, numeroase premii și distincții. Astfel, Institutul Cultural Român îi oferă premiul Anim`est pentru cel mai bun film românesc, iar aceeași peliculă i-a adus lui Paul Mureșan și premiul Uniunii Cineaștilor din România, la secțiunea „animație”.

Deși acesta se bucură de aprecieri în țară, artistul va participa cu această creație la competiția ITFS, unul dintre cele mai importante concursuri din Europa dedicate animațiilor, care se va desfășura la data de 5 mai în Stuttgart. În plus, filmele pe care acesta le-a creat au fost nominalizate de mai multe ori la Premiile Gopo, oferite de Asociația pentru Promovarea Filmului Românesc.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: